Eczacı Akşener’e bir Türkiye gerçeğini anlattı. Alamadan dönüyorlar

Eczacı Akşener’e bir Türkiye gerçeğini anlattı. Alamadan dönüyorlar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretleri kapsamında Çanakkalelilerle bir araya geldi. Bir eczaneye giren Akşener, Türkiye gerçeği ile karşılaştı. Eczacı, dövizin mama fiyatlarını uçurduğunu vatandaşın alamadan döndüğünü söyledi.

Vatandaşın derdini dinlemek için yurt gezilerine devam eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, Çanakkale’de esnafı ziyaret etti.

Akşener’in ziyareti sırasında konuşan bir eczacı yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşın bebek maması alamadığını eli boş döndüğünü söyledi. Eczacı "Veresiyelerimiz her zaman mevcut. Biz eski Biga’lı olduğumuz için bizim durumumuz var. Çocuk mamalarının çoğu ithal olduğu için mamalarda çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Döviz arttıkça mamalarında fiyatı artıyor. Alamadan dönen vatandaşlarımız oluyor" diye konuştu.

"60 BİN KREDİ BORCUMUZ VAR"

Öte yandan işler kötü diyen Bakkal Buğra, "İşler kötü. Dayanmaya çalışıyoruz. Buradan iki aile geçinmeye çalışıyor. Annemin altınları diğer birikimler bitiyor. 150 bin civarında mal var 450 bin lira kredim var." dedi.

Akşener’e dert yanan köfteci ise şunları kaydetti:

"İnsanlar gelmeye korkuyorlar şu anda. İşler 3’te 1’e düştü. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan çalışanlarımız vardı oda bitti. Şimdi maaşları nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum. 60 bin kredi borcumuz var. Borçsuz esnaf ne yazık ki yok"

ZİNCİR MARKETLERLE RAKABET EDEMİYORUZ

Zincir marketlerin kırtasiye ürünleri satmasının kırtasiyeciliği çok ciddi şekilde etkilediğini söyleyen Kırtasiyeci, 4 kişi çalışırken şimdi iki kişi çalışmaya başladıklarını belirtti. Kırtasiyeci, "Zincir marketler stoklu çalışıyor. Ayrıca toptan aldıkları için bizim onlarla fiyat konusunda rekabet etmemiz de çok zor oluyor. Artık yerel zincir marketlerde kırtasiye ürünü satmaya başladı. Maliyetler inanılmaz arttı. Geçtiğimiz Eylül ayında fiyatlar artmıştı şimdide yüzde 30 hatta yüzde 50lere varan zamlar geldi.

Ben ilk kez bu kadar fiyat artışı görüyorum. Bizim sektörde yıllık ortalama yüzde 10’luk bir artış olurdu. Vatandaşın alım gücü de düştü. Her şeyin fiyatı ortalama yüzde 30 artarken memura, asgari ücrete yüzde 10 civarında maaş zammı yapılıyor. Bu da haliyle alım gücünü düşürüyor" dedi.