Edirne'de öğretmenlerden 'sıbyan kursu' tepkisi

Edirne'de öğretmenlerden 'sıbyan kursu' tepkisi
Anaokulu ve anasınıflarında 4-6 yaş grubu Kuran Kursu açılması planlarına; "Sıbyan kursları açılması ve denetiminden de il müftülüğünün sorumlu olması, Anayasamız başta olmak üzere milli eğitim genel amaçlarına uygun değildir" tepkisini gösterildi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne İl Müftülüğü arasında 2019 yılında imzalanan protokol kapsamında, il genelindeki anaokulları ve ana sınıflarında açılması planlanan Kuran kurslarına yönelik açıklama yapan Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) İl Temsilcisi Celil Özcan, “Pandemi günlerinde sıbyan kursları ısrarı nedir?” sorusunu yöneltti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi’nde demokratik kitli örgütü temsilcilerinin de katılımıyla açıklama yapan Özcan; şunları söyledi:

“1. Murat Anadolu Lisesi binası, İsmail Güner Ortaokulu bahçe düzenlemesi gibi birçok okulda bulunan tadilat ihtiyaçları ile bütün Okullarımızdaki temizlikçi ve koruma görevlisi ihtiyaçları gibi acilen çözülmesi gereken ihtiyaçlar dururken, Milli Eğitim Müdürlükleri bu pandemi döneminde, il genelindeki bütün anaokulu ve ana sınıflarında 4-6 yaş çocuklara yönelik olarak ‘sıbyan kursları’ açma telaşına düşmüşlerdir.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne İl Müftülüğü arasında 2019 yılında imzalanan protokol kapsamında, İl genelindeki anaokulları ve anasınıflarında, formasyonu bile bulunmayan müftülük öğreticileri tarafından, 4-6 yaşındaki çocuklara yönelik haftada 10 saate kadar sıbyan kursları açılması ve denetiminden de il müftülüğünün sorumlu olması, Anayasamız başta olmak üzere milli eğitimin genel amaçlarına uygun değildir.” Gökhan TUZLADAN - ANKA