Eğitim online ücret yüz yüze. Özel okul velileri isyan etti

Eğitim online ücret yüz yüze. Özel okul velileri isyan etti
Korona virüs pandemisinin tüm dünyada etkisini göstermesiyle birlikte yeni tip korona virüs tedbirleri gereği okullar online eğitime geçti. Özel okullar fiyatlarını değiştirmeyerek yüz yüze eğitimde alınan ücretleri almaya devam etti. Özel Okul Velileri Platformu Basın Sözcüsü Özkan konuya dair açıklama yaparak, “Uzaktan eğitime yüz yüze eğitimle aynı ücreti ödememiz haksızlık” dedi.

Birgün’den Meral Danyıldız imzalı habere göre, online eğitime geçen özel okullar, kullanmadıkları doğal gaz, elektrik, su, kırtasiye gibi giderlerde önemli ölçüde tasarruf sağlamalarına rağmen velilerden yüz yüze eğitimle aynı ücreti almaya devam ediyor.

new-project-1-2-2-3-3-2-2-6-1-1-5-5-2-6-10-5-2-5-1-7-6-2-2-1-1-1586083587.jpg

"UZAKTAN EĞİTİME YÖNELİK İNDİRİM OLMALI"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel Okul Velileri Platformu Basın Sözcüsü Özgür Özkan, “Bazı özel okulların mücbir sebep nedeniyle kira ödemelerini ertelediği, vergi ve stopaj avantajlarından yararlandığı kamuoyunda sıkça gündeme geldi. Okulların aksine gelirlerinde büyük kayıplar yaşayan, bazıları işsiz kalan ve giderleri büyük oranda artan veliler, özel okulların uzaktan eğitim döneminde kullanılmayan yemek ve servis ücret iadelerinin yanında mutlaka uzaktan eğitime yönelik de bir indirim yapması gerektiğini dile getirmeye başladık” ifadelerini kullandı.

"İNDİRİM ORANININ YÜZDE ELLİDEN AZ OLMAMASI GEREKİYOR"

Uzaktan eğitime yüz yüze eğitimle aynı ücreti ödemelerinin haksızlık olduğunu ifade eden Özkan, “Uzaktan eğitim dönemlerine ait eğitim ücretleri için hesaplanacak indirim oranının yüzde 50’den az olmaması gerekiyor. Özel okulları tercih ederken okulun sosyal, fiziki, spor ve benzeri imkânlarını da göz önünde bulundurarak bu ücretleri ödemeyi kabul ediyoruz." dedi.

"EK HİZMETLER ÖDEMEK ZORUNDA BIRAKILIYORUZ"

Yüz yüze eğitimle aynı kalite, yeterlilik ve olanaklara sahip olmayan uzaktan eğitim için yüz yüze eğitim ücreti ödemeyi kabul etmeyeceğiz diyen Özkan, "Kayıt yenilemelerinde özel okulların kayıt koşulu olarak dayattığı yemek hizmeti, kitap setleri ve okul kıyafetleri için yönetmelikle yapılmış düzenleme bulunuyor. Yönetmeliğe rağmen fahiş fiyatlı bu ek hizmetleri almak zorunda bırakılıyoruz.” diye konuştu.

"ÜCRETLER BELLİ STANDARTTA OLMALI"

Kayıt sırasında imzalanan sözleşmelerin yenilenmesi, online eğitim ücretlerinin ve öğretim uygulamaların belli bir standartta uygulanması ve denetlenmesi gerektiğini belirten Özkan, "Eğitim öğretim yılı başında veya erken ödemeyle çok daha önceden alınmış bulunan yemek ve servis bedelleri ile uzaktan eğitime geçilmesi durumunda yüz yüze eğitim bedeline uygulanacak indirimden doğacak farkların iadesinin, eğitim öğretim yılı ilgili dönemi sonundan önce ve mahsuplaşma veya öteleme talebinde bulunulmaksızın tek seferde ödenmeli.” diyerek sözlerini noktaladı.

İlgili Haberler