Ehliyet fiyatlarına dev zam

Ehliyet fiyatlarına dev zam
Ehliyet alacaklara kötü haber geldi. Akaryakıta gelen dev zamların ardından şimdi de ehliyet kursu ücretlerine zam geliyor.

İZSED (İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği) Başkanı Tolga Abacı, 2024 yılı için fiyatların tüm harcamalar dahil 20 bin TL' yi bulacağını açıkladı

Yeni zamlara ilişkin Başkan Abacı "Kursiyerler sınav güzergahında 14 direksiyon dersi almak zorunda. Ayrıca her bir dersin 50 dakika olması gerekiyor. Kursiyerlerin kullandıkları araçlar yoruluyor ve normalden 3 kata yakın yakıyor. Yedek parça maliyetlerimiz arttı. Araçlarımızda 1 yılda en az 3 defa debriyaj seti değişiyor. Bu sadece basit bir örnek. Diğerlerini saydığımızda karşımızda ciddi bir maliyet duruyor. Buna kızamayız eğitim süreci içersinde bu çok normal. Ama maliyet inanılmaz artış oluyor" dedi.

s.jpg

"FİYATI UCUZ OLAN YER ARAŞTIRILMALI"

Direksiyon sınavlarının yeni yıl ile birlikte zorlaşacağına ve başarı oranının düşeceğine dikkat çeken Abacı "Direksiyon sınavlarında yaklaşık %50-55 oranında bir başarı söz konusu. Sınavların ciddileşmesiyle birlikte başarı oranı düşecek. Direksiyon sınavında kalmak istemeyen kursiyer derslerini tam ve kaliteli alarak derse girmeli, kaldığı halde maliyetler çok yukarı çıkıyor. Ancak birçok kişi ucuz fiyatlı yer arıyor. Fiyatı ucuz olan yer değil eğitimin kalitesi araştırılmalı. Eğitimler birebir yapılır. Araçta 3. kişi bulunamaz. 1 ders 50 dakikadır ve 14 direksiyon dersi kursiyerin yasal hakkıdır" dedi.

thumbs-b-c-194c63301a51120503bf8ce967c94b79.jpg

EHLİYET HARÇLARINA DEV ZAM

Başkan Abacı, yeni yıl ile birlikte ehliyet harç ücretlerine ciddi bir zam beklediklerini altını çizerken "Geçen yıl harçlar %123 zam görmüştü. 2024 yılı için de ciddi bir artış bekliyoruz. Buda ehliyet almak isteyen kursiyere bir maliyet oluşturacaktır" dedi. Başkan Abacı, 2024 yılı için fiyatların tüm harcamalar dahil 20 bin TL' yi bulacağının altını çizdi.

ehliyet-surucu-belgesi-1486320-2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.