Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Mutlaka ödeyin!

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Mutlaka ödeyin!
Ehliyeti olanları dikkat! Eski tip ehliyetlerini yenileme detayları belli oldu. Ehliyet yenileme işlemlerinin 15 TL ödenerek mutlaka yapılması gerekiyor aksi takdirde çok büyük cezası var.

Ehliyet yenileme randevusu için sorgulamalar devam ediyor. Yeni ehliyet sistemine geçilmesiyle birlikte 1 Ocak 2016'dan itibaren ehliyetler yenilenmeye başlamıştı. Ehliyet sahipleri 2023 yıllarında ehliyet yenileme işlemlerinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Vatandaşlar ve arabası olanlar eski tip ehliyetlerini yenileme detaylarını araştırmaya başladı.

Tüm ehliyet sahiplerini ilgilendiren yenileme işleminin yapılması için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİ) üzerinden randevu alınması, 15 TL ödenmesi ve gerekli evrakların sunulması gerekiyor. Eğer eski tip sürücü belgesi kullanmaya devam edilirse ve idari para cezası kesilecek.

NVİ'DEN RANDEVU ALINACAK

Yeni kararla birlikte eski ehliyetler iki yıl daha kullanılabileceği belirtilerek ehliyet yenileme işlemleri, bu zamana dek emniyetin genel müdürlüklerinde yapılacağı bildirildi. Bu doğrultuda yeni ehliyetler için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu alınabileceği belirtilerek ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber olacağı paylaşıldı. Randevu saatine gelirken de gerekli belgelerin sunulması ve 15 TL ödenmiş olan dekontun verilmesi gerektiği paylaşıldı.

Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi bakanlık tarafından 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.

GEREKLİ BELGELER

Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı

Eski sürücü belgesi

Sürücü sağlık raporu

Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa)

13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması

Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “randevu.nvi.gov.tr” adresinden öğrenilebilmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.