Süt menopoz döneminin dostu

Süt menopoz döneminin dostu
Süt menopoz döneminin dostu

Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, menopoz döneminde yeterli kalsiyum alınmaması

Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, menopoz döneminde yeterli kalsiyum alınmaması halinde, kemiklerdeki kalsiyumun vücut tarafından kullanılmaya başlandığını, bu durumun da kemik kaybına neden olduğunu kaydederek, menopoz döneminde bu riski azaltmanın en kolay yolunun düzenli az yağlı süt tüketimi olduğunu bildirdi. Menopoz döneminde, kilo kontrolünü sağlamak, obezite ve yüksek kolesterol riskini azaltmak için de az yağlı süt içilmesinin faydalı olduğuna işaret eden İnanç, az yağlı sütün protein, kalsiyum ve fosfor bakımından oldukça zengin olduğunu aktardı.


Yağ yakımına yardımcı
“Menopoz döneminde, vücut oldukça fazla miktarda kalsiyuma ihtiyaç duyar. Yeterli kalsiyum alınmaması halinde, kemiklerdeki kalsiyum, vücut tarafından kullanılmaya başlar. Bu durum, kemik kaybına (osteoporoz) neden olur. Menopoz döneminde, bu riski azaltmanın en kolay yolu, düzenli az yağlı süt tüketimidir.” Günde ortalama iki bardak tüketilmesi gerektiğini kaydediliyor.