Ehliyette o şart ortadan kalktı 'Sürücüler sevinçten havalara uçacak

Ehliyette o şart ortadan kalktı 'Sürücüler sevinçten havalara uçacak
Milyonlarca sürücünün dört gözle beklediği haber geldi. Karayolları Trafik Kanunu’nda değişikliğe gidildi. Ehliyette o şart ortadan kalktı.

Karayolları Trafik Kanunu’nda değişikliğe gidildi. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırladığı trafikte yasal düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Milyonlarca sürücüyü sevinçten havalara uçuracak değişiklik yapıldı. Ehliyette bundan sonra yeni dönem başlıyor.

3-rqfv.jpg

Karayolları Trafik Kanunu’nunda yapılan değişiklik özellikle B sınıfı ehliyeti olan sürücüleri yakından ilgilendiriyor. B sınıfı ehliyet olanlar için düğmeye basıldı. “125 cc’ye” kadar olan motosikletleri kullanabilmesi için çalışmaları yapılıyor. Yeni düzenleme kapsamında direksiyon eğitimini tamamlayıp ehliyetini alan sürücülerin belgeleri otomatik olarak devreye girecek.

istanbul-trafik.jpg

B SINIFI EHLİYETİ OLANLARI İLGİLENDİRİYOR

Trafikte yasal düzenleme çalışmaları ile ilgili detayları anlatan Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc’ye kadar motosikletleri kullanabilmesi için gereken düzenlemenin yürürlüğe yakın bir zamanda gireceğini dile getirdi. Öte yandan Öztürk, 125 cc’ye kadar motosiklet kullanmak için B sınıfı ehliyeti bulunan sürücülerin belli bir eğitimden geçmeleri gerektiğini de vurguladı.

ekran-goruntusu-2023-09-18-091307.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.