Çuvalı geçirdiler adliye çıkışında alkışlandılar

Çuvalı geçirdiler adliye çıkışında alkışlandılar
İstanbul’da, 3 Amerikalı askerin başına çuval geçirilmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan TGB üyesi 12 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Savcı, şüphelilerin ifadesini almadan serbest bırakılmasına karar verdi.

Çuvalı geçirdiler adliye çıkışında alkışlandılar

Adliye önünde açıklama yapan TGB’liler, “Burada emperyalizmin hükmü geçmez. Yıllar sonra tekrar sesleniyoruz: Çanakkale geçilmez. Biz Hasan Tahsinleriz, Kubilayız, 6. Filo’yu denize dökenleriz. Mazlum milletlere selam olsun” dediler.

Çuvalcı gençler serbest
İstanbul Eminönü’nde bir grubun 3 ABD askerinin başına çuval geçirmesiyle ilgili gözaltına alınan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 12 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Meral, 12 kişi hakkında, “Basit Hakaret”, “Basit Yaralama” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüşleri Kanunu’na Muhalefet” suçlarından işlem yaptı. Savcılık, 12 şüphelinin, ifadesini almadan dosya üzerinden inceleme yaparak serbest bırakılmasına karar verdi. Serbest bırakılan 12 kişi, adliye önünde bekleyen bir grup tarafından karşılandı. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum da adliye önüne gelerek gruba destek verdi. Batum, yaptığı açıklamada, bu eylemi yapan gençlere destek olunması gerektiğini savunarak, ABD’nin eyleme ilişkin değerlendirmelerini eleştirdi. Açıklamanın ardından gruptakiler, çeşitli slogan attıktan sonra adliyeden ayrıldı.

ABD: Kaygı duyduk
Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, İstanbul’da USS Ross personeline yönelik saldırıdan derin kaygı duyduklarına değinerek, “Bu olay barışçı protesto çizgisini aşıp şiddet ve tehdide dönüştü” dedi. Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Türkiye’nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayan Psaki, saldırının araştırılması için bölgedeki Amerikalı yetkililerin, Türk muhataplarıyla birlikte çalıştığını belirtti.