Biz kazanacağız

Biz kazanacağız
TT Arena’da karşılaşacak olan Aslan ile Fırtına’nın teknik direktörleri oldukça iddialı: Biz kazanacağız

Süper Lig’de bugün sezonun 4. dev mücadelesi Galatasaray ile Trabzon arasında oynanacak. İkinci büyük maçına çıkacak olan Cesare Prandelli’nin de bordo-mavililerin başına geçen ve ilk sınavını verecek olan Ersun Yanal’ın da saat 19.00’daki karşılaşmada tek hedefleri galibiyet   

Haber: Aydın Civelek

Spor Toto Süper Lig’de milli maçlar nedeniyle verilen aranın ardından heyecan yeniden başlıyor. Üç karşılaşma ile 10. haftanın perdesi açılacak olan ligde bugün sezonun önemli maçlarından birisi oynanacak. 19 puanla aynı puan ve averajla lider F.Bahçe’nin takipçisi olan Galatasaray, ligde beklenenden uzak kalan Trabzonspor’u ağırlayacak. TT Arena’da saat 19.00’da başlayacak olan karşılaşmayı Mustafa İlker Coşkun yönetecek. Bugünkü kritik mücadele, Türkiye’ye geldiğinden beri özellikle Şampiyonlar Ligi’nde alınan sonuçlar nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Cesare Prandelli ile bu sezon ilk kez bir takımın başında sahaya çıkacak olan Ersun Yanal, net olarak dev maçı kazanacaklarını söyledi.  

Zirve hesapları
Süper Kupa’yı penaltılarla F.Bahçe’ye kaptıran ancak ligde rövanşı 2-1’lik skorla alan Cesare Prandelli, bugünkü kritik mücadeleyi kazanarak, güven tazeleyip  taraftarıyla barışmayı hedefliyor. Bordo-mavililerin başına ikinci defa geçen ve bu sezon ilk kez sahaya çıkacak olan Ersun Yanal’ın da tek amacı, deplasmanda 3 puan alıp hem takımın moralini düzeltmek hem de camiasını yeniden umutlandırmak olacak. İki takımın teknik adamlarının oldukça iddialı olduğu zorlu maçı ev sahibi sarı-kırmızılılar kazanması halinde zirve yürüyüşünü kayıpsız sürdürecek. Konuk ekibin galip gelmesi halinde ise 12 puanla 10. sırada bulunan Fırtına da hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atmış olacak.

Aslan’ın kozu Sneijder
Prandelli’nin en büyük kozu Sneijder olacak. İtalyan çalıştırıcı oyun şablolunun neredeyse tamamını Hollandalı üzerine kuracak. Tecrübeli teknik adam orta alanda pas trafiğini Snejder ile sağlayacak. Yıldız oyuncu özellikle rakip savunmanın arkasına sarkan ancak sık sık ofsayta düşen Burak’ın bu zaafını asgariye indirecek. Aynı zamanda kendisi de hücum bölgesinde golcülerle duvar pası yaparak ileride görev alacak olan forvetlerin yanı sıra Fenerbahçe maçında olduğu gibi bordo-mavili kaleyi bombalayacak. İdmanlarda hocasının uygulamasını istediği taktiği başarı ile yapan Sneijder’ın Prandelli’ye gol sözü verdiği belirtildi.


Belkalem’in cezalı olduğu Trabzon’da Ersun Yanal’ın silahı Cardozo olacak. Paraguaylı, milli maç arasında yabancıların yokluğunda yeni hoca ile en fazla çalışan oyuncu oldu. Attığı 5 golle Fırtına’yı sırtlayan ve ilk kez üç büyüklere karşı oynayacak olan Cardozo, ağları havalandırdığı 4 maçta takımına 2 beraberlik ve 2 galibiyet aldırarak 8 puan kazandırdı. Yanal’la neşesi yerine gelen, hocasının gözüne girerek bugünkü zorlu maç için formayı kapan yıldız oyuncu, yeni patronuna, “Sizi mahçup etmeyeceğim. G.Saray’ı yeneceğiz. Arena’da da ağları sallayıp nasıl bir golcü olduğumu herkes görecek” dediği öğrenildi.