Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş yeni bir şey daha öğrendi! Duyunca siz de çok şaşıracaksınız

Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş yeni bir şey daha öğrendi! Duyunca siz de çok şaşıracaksınız
Cips paketlerinin yarısının neden boş olduğu sorusu yıllardır tartışılıyor. Kimileri bu durumu bir satış politikası olarak görse de aslında gerçeğin çok farklı olduğu ortaya çıktı. Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından paylaştı.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından cips paketleriyle ilgili bir paylaşımda bulundu. Yıllardır "Cips poşetlerinin yarısı neden hava doludur?" sorusu cevap buldu.

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter''da "Biliyor muydunuz?" adlı hesap cips paketlerinin şişirilmesinin dolu gibi gözükmesi için değil, cipslerin okside olup bozulmaması için olduğunu, paketin içine doldurulan gazın azot gazı olduğunu belirtti.

Demirtaş ise bu tweeti alıntıladı ve "Yeni bir şey öğrendim" ifadelerini kullandı.

AZOT GAZI NEDEN KULLANILIR?

İnert bir gaz olan azotu atmosfer olarak kullanarak ürün kalitesini arttıran ve raf ömrünü uzatan bir paketleme tekniğidir. Azot gazı, gıda paketlemede; öncelikle paket içindeki oksijen içeriğini düşürerek ürünün bozulmasına engel olmak için kullanılır.

Bazı gıdaların paketlemesinde azot gazı, karbondioksit gazıyla karışım halinde kullanılabilmektedir. Ayrıca, basınçlandırılmış azot, dolum gazı olarak paketin sönmesini engellemek amacıyla kullanılır.

İlgili Haberler