Meriç Köyatası Kriz Kraliçesi Tansu Çiller'e anılarla selam gönderdi. Çiller'in nasıl meşhur olduğunu açıkladı

Meriç Köyatası Kriz Kraliçesi Tansu Çiller'e anılarla selam gönderdi. Çiller'in nasıl meşhur olduğunu açıkladı
Ünlü ekonomist Meriç Köyatası, Eski Başbakan Tansu Çiller'in tekrar siyasete döneceğiyle ilgili açıklamalarına "Hadi bakalım geçmiş olsun Türkiye başımıza yeni bir dert geliyor." diyerek tepki gösterdi.

Eski Başbakan Tansu Çiller, "Türkiye''nin başına neler gelebileceğini görüyorum. Onun için bir merkez sağa ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bunun kurulmasına yardımcı olabilirim. Bunun başını çekebilirim. Bana çok ısrar edildi şu ana kadar gel diye? Ben dedim ki niye geleyim? İyi gidiyor işler. Türkiye rahat büyümesi iyi." ifadelerini kullanmıştı.

Ekonomist Meriç Köyatası, kişisel Youtube kanalından Eski Başbakan Tansu Çiller''e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Köyatası, Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in tekrar siyasete döneceğiyle ilgili mesajına ilişkin olarak ''Beni öteden beri çağırıyorlar fakat işler iyi gidiyor büyümeyi iyi Türkiye rahat'' ifadelerinde bulunmuş ama "merkez sağ toplamak için siyasete döneceğim demiş. Ben doğrudan doğruya milletin seçimiyle geldim bana çok ısrar edildi şu ana kadar gel diye niye geleyim iyi gidiyor işler Türkiye rahat büyümesi iyi merkez sağa ihtiyaç var kurulmasına yardımcı olabilir bunun başını çekebilirim. Hadi bakalım geçmiş olsun Türkiye başımıza yeni bir dert geliyor. Eski bir dert tekrar peydahlanıyor." ifadelerini kullandı.

Köyatası''nın açıklamalarının tamamı şöyle: 

"Bir kere doğru söylemiyor ben seçilerek geldim lafı yalan Tansu Çiller seçilerek başbakan olmadı. Türk siyasi hayatına bir vitrin figürü olarak başladı. Kendisi bir vitrin arayışına giren Süleyman Demirel’in doğru yol partisinde vitrini gençleştirmek için davet edildi. 

Şimdi isterseniz vitrin süsüyle geldi fakat tesadüfler sonucu Turgut Özal öldükten sonra Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı oldu Doğru Yol Partisi Genel Başkanlığı ve Başbakanlık koltuğu boşaldı Tansu Çiller medyanın desteğini alarak seçildi ve başbakan oldu sonra seçime girerken millete gitti yine yalan söyledi. 

1995 yılında Türkiye’nin en büyük sorunu irticadır, gericiliktir, yobazlıktır ben laik bir Türk kadını olarak irtica ile en kararlı mücadeleyi ben veririm ANAP Refah Partisi’nin arka bahçesidir dedi laiklik sözü vererek AB sözü vererek milletin huzuruna çıktı birinci parti Erbakan oldu. Sonra bir taraftan Erbakan bir taraftan Mesut Yılmaz Tansu Çiller''in yurtdışı varlıklarıyla seni yüce divana göndeririz diye tehdit ederek köşeye sıkıştırınca kalktı Erbakan’ı başbakanlık koltuğuna taşıdı. Ondan sonra kalktı sırayla başbakanlığı değiştiririz diye bir plan yaptı. Ve Erbakan''ı istifa ettirip kendi başbakan olmak için başvurdular. Sonra 28 Şubat milli iradeye müdahaledir, saygısızlıktır dedi. 

Tansu Hanım milli iradeye yalan söyleyerek verdiğin sözlerin tam tersini uygulayarak milli iradeye ihanet eden sen değil misin? Bunlar ne çabuk unutuluyor. 28 Şubat’ta darbe yapıp sizi düşürmediler. 08 Şubat’ta sizin partinizin içerisinden millete söz veren dürüst insanlar partinizden istifa etti size güven oyu vermedi. Milli iradeye ihanet eden sizsiniz. 

Tansu Çiller 1994 krizinin mimarıdır. Bugünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın yaptığı gibi. Emirle faizi düşürmeye kalktı. O zaman yüzde 90 olan hazine bonosunun faizlerini yüzde 88 düşürmeye kalktı ve hazine bonosu ihalesini iptal etti dolar birden 8 bin liradan ilk etapta 12 bin liraya sonra 43 bin liraya kadar fırladı. 38 bin lirada tutuldu. Arkasından yüzde 90 faizi çok bulan Tansu hanım yüzde 400’le hazine bonosu çıkardı. 

İki milyondan fazla insan işsiz kaldı, fabrikalar kapandı. 1994 krizinin mimarı şimdi kalkmış diyor ki ekonomide işler iyi ben niye geleyim büyüme iyi. Sizin oradan öyle gözüküyor Tansu hanım. 1994 krizi gibi bir krize geliyor zaten. Anladığımız kadarıyla da bugünkü Cumhurbaşkanına danışmanlık yapıyorsunuz." dedi.

İlgili Haberler