Ekranlar, ciddiyet ve liyakat yoksunu

Aynı programı izliyorsunuz, bir kere olsun ekrandakilerin adı yazılmıyor. Bu işi yapanlar ruh hastası değilse farketmemeleri mümkün değil. Hiç olmazsa ekrana bir defa isimler bindirilmeliyli.

Bu nasıl iş? Hiç kimse bunu görmez mi? Bunların Haldun Simavi'nin yanında ekmek yemesi mümkün olmazdı. Böylelerinin işlerine hemen son verilirdi.  Kovulma mektubunun üstüne de lakap bindirilirdi.

Söyleyecek laf bulamıyorum. Bu sadece bir kişiye özel değil hemen her ekranda aynı.

Ve nihayet

Son olarak BeIN Sport'da kafamı attıran programı sorduğum yerlerden "isimsiz kahraman"ın adı geldi: Murat Caner

Bu kadar yetersiz ve tepki toplayan kişinin kim olduğunu da böylece öğrenmiş oldum. Size bir şey söyleyeyim, bu arkadaşın yer aldığı berbat program sil baştan bir daha yayınlandı.

Sorumsuzlar

Ekotürk'de ekonomi programı izliyorum. Moderatör Hande Demirel. Konuk: Golf  dondurmaları CEO'su Şahin Gökkaya. İlgimi çekti, çünkü bu piyasa hakkında bilgi sahibi değilim. Dondurma piyasasının geldiği seviyeyi öğrenme merakıyla seyretmeyi sürdürdüm. Bitirene kadar en az 10 Türkçe hatası yapıldı. Mikrofon cızırtısının çokluğu da cabası. Sonunda da, "Bugün Ramazan. Buradan gidip dondurma yiyeceğiz" denildi...

Al sopayı eline, koy kapının önüne...

Diva bir görünüp bir kayboluyor...

Bülent Ersoy sonunda kafasındaki programa yerleşti derken ara ara yok oluyor. Programda astığını asıyor, istediğini kesiyor. Ersoy'dan sonra diğer torpilli, kaleci Rüştü'nün eşi Işıl. Kazara bunlarndan biri saldırıya uğrarsa Diva, puan tablosunu ters yüz ediyor, "Batan gün kana benziyor" şarkısını söylemeye başlıyor.

Bir gerçek var. TV 8'deki yapımın izlenme payını bir hayli yükselttiği kesin. "Kuaförüm Sensin"de tuhafıma giden, canları istediği zaman işbaşı yapmaları. Bir bakıyorsunuz haftanın iki günü piyasada yoklar.

Futbolumuzun unutulmazları

Orhan Ayhanla'da üstadın iki güzel programını daha üst üste izledik. İlkinde futbolumuzun Sinyor'u Can Bartu vardı. Daha sonra Büyük Fikret'in (Fikret Arıcan) sohbetleri verildi. Konuk ise Ömer Üründül'dü. Gerçekten bunlar ölümsüz belgeseller. Emeği geçenlerin hepsinin eline, ağzına sağlık

Yanlışlık ve hata

2 sarı 1 kızmızı eder. Peki Adem Büyük'e neden 3 maç ceza verildi. Burada bir yanlışlık ve kural hatası var

Meclis'deki çelişki

Bir ara Meclis TV'ye takıldım. Orman yangınları için verilen önerge tartışılıyordu. Konuşmaların tamamı, ormanlarımızın önemi ve bunlara sahip çıkılması üzerineydi. Kimse aleyhte bir laf etmiyordu. Ormanlara sahip çıkılması konusunda iktidarı-muhalefeti herkes mutabıktı. Ormanlara sahip olunması adına bu kadar laf edildikten sonra nasıl oldu da büyük bir çoğunlukla CHP'nin önergesi reddedildi, aklım almadı doğrusu...

Hedef PKK ama Irak rahatsız

Askerlerimizden kayıp haberleri gelmeye devam ediyor. Bunlara ilaveten Irak'ın meydan okuması şaşırttı. Aslında müdahale ettiğimiz yer PKK kontrolündeki bölge. Hedef, Sincar'ın olduğu dağlar, tepeler. Hal böyleyken Irak'ın çıkıp da "Topraklarımızdan çekilin yoksa müdahale ederiz açıklaması"  tansiyonu fırtaltı.

Magandalık ve öfkenin bedeli

Hatırlayın, trafikte bir tartışma sonrası içinde hamile bir kadının bulunduğu aracın üzerine çıkıp tepinenler vardı. Bu baklavacı Hasan-Hüseyin kardeşlere 4'er yıl 8 ay ceza verildi. Size bunların en fazla 1.5 yıl yatacaklarını şimdiden söyleyeyim. İnanmazsanız bir tarafa kaydedin.

Günün sözü:

Güneşi bilmeyen çiçek renginden habersizdir. Ali Suad

 

Yazarın Diğer Yazıları