Ekrem İmamoğlu: Cumhurbaşkanı'ndan 5 aydır davet bekliyorum

Ekrem İmamoğlu: Cumhurbaşkanı'ndan 5 aydır davet bekliyorum
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eylül ayındaki buluşmadan bu yana tam 5 ay geçtiğini belirterek, yerel yönetim taslağını görüşmek için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'dan 5 aydır davet beklediğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 24’ncü ilçe belediyesi ziyaretini Şişli’ye yaptı. İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in makam odasında yanıtladı.

İmamoğlu, kamuoyunun gündemine gelen “Yerel Yönetimler Yasa Taslağı” ile ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi:

“Henüz Meclis’e gelmemiş bir taslak üzerinden konuşmayı çok fazla düşünmüyordum. Ama basına düştü. Konuşuluyor. Bizim de elimize geçen bir taslak var. Bazen, ‘Bu taslak nereden çıktı’ diye düşünüyoruz. Sonra, ‘Henüz öyle bir konu yok ki’ diye cevap geliyor genelde hükûmet yetkililerinden. Ondan sonra bir bakıyoruz, ‘tak’ diye önümüze gelmiş. Böyle bir süreç yönetiliyor Türkiye’de."

5 AYDIR DAVET BEKLİYORUM

Eylül ayındaki buluşmamızdan bu yana tam 5 ay geçti. Biz, 5 aydır yerel yönetimlerin, büyükşehir belediyelerinin kanun taslağıyla ilgili, çalışmasıyla ilgili davet bekliyoruz. Bu daveti bize söz veren ülkemizin Cumhurbaşkanı. Ben de her gördüğüm yerde, bunu kendisine hatırlattım. Karşılaştığım yerde hatırlattım. Hala cevap bekliyoruz. Ben, hâlâ Sayın Cumhurbaşkanı’nın emaneti olan, sözü olan, talimatı olan, bizimle bu kanun hazırlanacak şeklindeki taahhüdünün karşılığını bekliyorum” düşüncelerini dile getirdi. 

KAYAK TATİLİ ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Elazığ'da depremzedeleri ziyaretinin ardından Erzurum Palandöken'de tatil yapmasına ilişkin soruya ise, "Şu an İstanbul’dayız, Şişli Belediyesi’ndeyiz. Kimin ne konuştuğundan ziyade, mesaimdeyim" yanıtını verdi.