Ekrem İmamoğlu: "Hiçbiriniz benim üstünlüğümü kabul etmeyin"

Ekrem İmamoğlu: "Hiçbiriniz benim üstünlüğümü kabul etmeyin"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurum bünyesinde görev yapan 30 yaş altı gençleri kapsayan Genç Yetenek Gelişim Programı'nda yaptığı konuşmada, "Hiçbirinizin üstünlüğünü kabul etmem, hiçbiriniz de benim üstünlüğümü kabul etmeyin" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kurum bünyesinde görev yapan 30 yaş altı genç çalışanları kapsayan “Genç Yetenek Gelişim Programı”nı Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Salonu’nda düzenlenen etkinlikle başlattı.  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da programın son bölümüne katıldı ve çalışanların oluşturduğu koronun seslendirdiği, “Maçka Yolları Taşlı” ve “Mardin Kapı Şen Olur” isimli türküleri dinledikten sonra etkinliğin kapanış konuşmasını yaptı.

"HİÇBİRİNİZ BENİM ÜSTÜNLÜĞÜMÜ KABUL ETMEYİN"

İmamoğlu, genç mesai arkadaşlarına, "Ben, her arkadaşım karşısında eşit birey olarak kendimi görüyorum. Hiçbirinizin üstünlüğünü kabul etmem, hiçbiriniz de benim üstünlüğümü kabul etmeyin. Böyle bir şey yok. Hepimizi aynı seviyedeyiz ve eşitiz. Bu eşitlik duygusu topluma yerleştiği vakit, inanın toplumun bütün aklınıza gelen sorunlarını, sosyolojik sorunlarını, davranışlar sorunlarını çok kolaylıkla aşarız. Gerisi teferruat. Kaldı ki bizim topraklarımızda bu manevi duyguların kökeni çok eski. Belki insanlar, insanlık evrensel değerleri bugün konuşuyor ama bizim topraklarımızda, bizim tarihimizde, bizim genetiğimizde, bu topraklarda binlerce yıldır bu duygular var. İnsan sevgisiyle süreci harmanlamalıyız" mesajını verdi. 

"TÜRKİYE’NİN AYAKLARINDAKİ PRANGALARI SÖKÜP ATACAĞIZ"

İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Liyakati temel alacağız. Hak ediyorsak, mutlak kazanacağız. Hak eden her arkadaşımızın, hak ettiği yolda yürümesi için, elimden gelen bütün titizliği ortaya koyacağım. Liyakatle kazanımı eşleştirdiğimiz an, göreceksiniz çok büyük keyif alacaksınız bu yol haritanızdan. İnşallah yetkinliklerinizin, bilgi ve uzmanlıklarınızın karşılığının olduğu çok güzel bir kariyer yolculuğunu İBB’de, sizlerin de katkılarıyla, size yaşatacağız. O gün başaran arkadaşımızın herkes elini ayağa kaldıracak, başaramayan arkadaşlar da ‘Ben çalışırsam olur’ diyecek. Dönüp sağına soluna, ‘Dayım, ağam, paşam var mı’ diye bakmayacak. Aynaya bakıp kendine diyecek ki, ‘Ben, daha iyi çalışmalıyım. İşimi daha iyi yapmalıyım ve kazanmalıyım.’ Kendinize olan güveninizi perçinleyecek, destekleyecek olan şey, kendi becerilerinizdir. O bakımdan, kendi kişisel gelişiminize çok çok önem vereceksiniz. Yaşam şeklinizi buna uygun olmalı. Enerjik olacaksınız. Sağlıklı olacaksınız. Asla ve asla bıkkınlığı hayatınıza yerleştirmeyeceksiniz. ‘Böyle gelmiş, böyle gider…’ Hayır! Hep beraber hayatı değiştireceğiz. Türkiye’nin ayaklarındaki bütün prangaları, bütün zincirleri söküp atacağız.”