Ekrem İmamoğlu Olay TV'ye neden ortak olmak istediğini açıkladı

Ekrem İmamoğlu Olay TV'ye neden ortak olmak istediğini açıkladı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir televizyon programında kapanan Olay TV kanalına neden ortak olmak istediğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26 günlük yayınının ardından kapatılan Olay TV ile ilgili Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sorusunu yanıtladı. İmamoğlu, Olay TV ile ilgisi sorulara şöyle cevap verdi.

"SÜRECİ İYİ ANLAMAK GEREK"

"Kanalın ortağının Beylikdüzü'nden ihaleler aldığı söyleniyor. Bütün bunlardan yola çıkarak bu işin arkasında Ekrem İmamoğlu var diyorlar. Ben TV sahibi olabilirim. Esas olan süreci iyi anlamak. Ben bunları tartışmıyorum. 2021'e birkaç gün kala bir şekilde bir meydanın kepenkleri indiriliyor. Ben bu ülkede bağımsız özgür basının olmasını isterim. Buraya gelip nasıl medeni bir şekilde tartışabiliyorsak bunun olması lazım. Bu özgürlüğü sağlayan kanallar olmalı.

"ORTAK OLURUM"

Sayın Cavit Çağlar tanıdığım birisi. Ona da söyledim ortaklık bu kadar dillendiriliyorsa, iyi olacaksa ben ortak olayım dedim. Ben ortak olsam kapanmazdı herhalde. Ben ortak olmadım. Herhangi bir maddi desteğimiz olmadı. Bir medya kuruluşu kurarsam bunu söylerim."