Ekrem İmamoğlu Turgut Özal anısını anlattı. Koruma detayı dikkat çekti

Ekrem İmamoğlu Turgut Özal anısını anlattı. Koruma detayı dikkat çekti
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Müzesi açılış töreninde Ekrem İmamoğlu Özal’la ilgili anısını anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Müzesi açılış törenine katıldı.

İmamoğlu, "Darbelerle, darbe girişimleriyle hep birlikte mücadele ettik. Cumhuriyetimizin bir asırdır yürüdüğü yolu değiştirmeye niyetli bir zihniyetin açtığı tahribatı gidermek için hep birlikte çalışıyoruz" ifadesiyle demokrasi mücadelesine vurgu yaptı.

ytjuytgjuy.jpg

İMAMOĞLU’NUN TURGUT ÖZAL ANISI

İmamoğlu törende Özal’la ilgili anısını da paylaştı.

İmamoğlu, "1983 seçimlerinde inşaat malzemesi işi yapan ailemin iş yerinde kamyonu yüklemiş ve evimize doğru sahil yolundan giderken yol tıkanmıştı. Büyük bir gürültüyle orada durakalmıştık. 10-15 dakika sonra birisi geldi Özal’ın konvoyu var dedi. Ben de onu duyar duymaz 12 yaşından bir çocuk olarak arabadan indim, 300-500 metre koşarak Özal’ın otobüsünü gördüm.

KORUMA DETAYI

12 yaşında çocuk olarak otobüsün önüne kadar geldim, kendisini görmek istemiştim. Önü kesilmiş olunca horona Özal davet edildi. Kalabalıkta kendimi arabanın kapısının önünde buldum. Küçük bir çocuk olarak yüzümü okşadı. Çok uzun boylu bir korumasının sert bir müdahalesiyle kenara doğru itildim. Bu koruması Adana Milletvekili olmuştu Musa Bey. Rahmetli Özal’la temas etmemiş birisi değilim." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler