İBB Başkanı İmamoğlu'ndan sert tepki: Bir kez de pişman ol yahu

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan sert tepki: Bir kez de pişman ol yahu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde yıllardır süren ıslah çalışmaları tamamlanan Kadıköy Kurbağalıdere'deydi. Burada, Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Müsilaj dediğimiz meseleye dua okuturuz." diyerek “Bir kez de pişman ol yahu! Bir defa da bu şehri içten sev.” sözleri ile hükümete seslendi.

İmamoğlu'ndan sert tepki. “Bir kez de pişman ol yahu”

ANKA’da yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kokudan ve kirlilikten arındırılan Kadıköy Kurbağalıdere’de vatandaşlarla bir araya geldi.

Kurbağalıdere kenarında da incelemelerde bulunan İmamoğlu, burada kurulan platformdan vatandaşlara seslendi.

Kurbağalıdere’yi, “zor ve sıkıntılı bir alan” olarak tanımlayan İmamoğlu, “Bugüne geldiğimizde; bu güzel çevreyi hep beraber başardık, birbirimizi alkışlıyoruz. Kurbağalıdere bitirilmiştir ve güzel olmuştur.” dedi.

“BU İŞİN MİLLETİ, ÜLKESİ OLMAZ”

Yarın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Marmara Belediyeler Birliği tarafından Kocaeli’nde düzenlenecek Müsilaj Çalıştayı’na davetli olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, “Bu konuyu, yarın orada konuşacağız. Bu sorunu çözmeye dönük bir modeli gerçekleştirilebilirsek, ne mutlu bize. Bu işin partisi, A kişisi, B kişisi olmaz. Daha ileri de gideyim: Bu işin milleti, ülkesi de olmaz. Çevreye burada verdiğiniz bir zararın, bir bakmışsınız bir başka ülkede bedelini ödeyen insanlar olabilir.” diye konuştu.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Çevreyle ilgili yapılan katliamların engellenmesine ve iklim değişikliği ile mücadeleye dönük mücadelede, herkesin sonuna kadar sorumlu olduğunun altını çizen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Marmara Denizi’ni bitirecek, bu şehrin tarihi geçmişini yok edecek olan ve İstanbul’a büyük bir güvenlik sorunu yaşatacak olan, sadece birilerinin cebine para girsin diye düşünülen, başka hiçbir haklı tarafı olmayan; bırakın müsilajı, Marmara’yı tümden yok edecek olan Kanal İstanbul’a karşı çıkmak, 16 milyon insanın insani sorumluluğundadır. Bir partiye ya da bir kişiye ait değildir. Bunu anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Akıl ve bilim bana ne anlatıyorsa onu anlatıyorum zaten.”

“BİR DEFA DA BU ŞEHRİ İÇTEN SEV YA”

“Daha çok bina yapalım, daha çok beton yapalım. Yani Kalamış’ın şu hali bize yetmiyor; buraya binalar yapalım, başka başka tesisler kuralım… Bu şehir bunu kaldırmıyor arkadaş; kaldırmıyor. Kal-dır-mı-yor. Bakın; bu hataların her birimiz bir parçası olmuş olabiliriz geçmişte. Her birimiz, bir eksik yapmış olabiliriz. Çevreye kötü davranmış olabiliriz. Sıkıntılı birtakım hareketleri, her birimiz küçücük de olsa, büyük de olsa yapmış olabiliriz. Ama pişman olma zamanı be! Pişman ol yahu! Ya bir defa da bu şehri içten sev ya. Burayı, bu güzelliği sizinle paylaşmaya geldim ama bu çevre gününde ben sizinle bir de dertleşmeye geldim. Beni dinleyen her vatandaşımıza, buradan çağrı yapıyorum: Bu meseleyi ciddiye alın. Dünyanın en güzel şehri, bize emanettir."

İlgili Haberler