Elazığ'da kardeş eli: Doğu Türkistan...

Elazığ'da kardeş eli: Doğu Türkistan...
Elazığ'da meydana gelen depremin ardından, Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistan Türkleri vatandaşların yaralarını sarmak üzere bölgeye gitti. Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Yeniçağ'a özel açıklamalarda bulundu.

Erdem AVŞAR / YENİÇAĞ

Doğu Türkistan'da Çin zulmüne iktidarın sessizliği devam ederken, Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistan Türkleri Elazığ'daki deprem bölgesinde 'kardeş' sıcaklığını gösterdi.

6.8 büyüklüğündeki depremin ardından binlerce vatandaşımız çadırlarda yaşamak durumunda kalırken Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanlığı'da Elazığ'a gelerek depremzedelere destek oldu.

Söz konusu yardımlara ilişkin Yeniçağ'a özel açıklamalarda bulunan Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyyit Seyit Tümtürk, "Doğu Tüskistan'ın Kaşgar bölgesinde deprem oldu, ama o depremde ölen kardeşlerimize biz yardım eli uzatamadık. Soydaşlarımız bir soy kırıma tabi tutuluyor. Biz oradaki kardeşlerimize yardım edemedik ama Elazığ'daki kardeşlerimize elimiz uzandı" ifadelerini kullandı.

Depremin ertesi gün Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistan Türklerine dayanışma çağrısı yaptıklarını belirten Tümtürk, 15-20 kişilik bir ekiple bir haftadır bölgede olduklarını belirtti. Türkistan pilavı ve Türkistan tandır ekmeği ve farklı yemek dağıtımları yaptıklarını ifade eden Seyit Tümtürk, "Kardeşlerimizin acılı gününde bizim burada olmamız hem vicdani hem insani hem de milli borcumuz" şeklinde konuştu.

"AĞLAYARAK GELDİLER..."

Depremzedelerin ağlayarak yanına geldiğini ifade eden Tümtürk, "25 erkek farklı zamanlarda yanıma geldi. 'Siz işgal altındasınız, biz Doğu Türkistan'da size yardımcı olamadık ama siz burada bize yardıma geldiniz' dedi. Bizlerin de gözleri doldu. Kardeşliği, dayanışmayı, bir acıyı nasıl paylaşabildiğimizi gördük" dedi.

Tümtürk, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'de Doğu Perinçek gibi vatan hainleri Çin zulmünü, 'Orada zulüm yok, Uygurlar rahat yaşıyor' diyerek bizlere iftira atıyor. Bazı siyasilerimizde Perinçek'in iftiralarına sığınarak sorumluluktan kaçıyor. Bizi Çin'in zulmü değil, dostlarımızın, siyasi liderlerimizin suskunluğu kahrediyor. Ama asil Türk milleti bizimle birlikte."