Elon Musk paraya para demiyor. Bir haftada rekor artış

Elon Musk paraya para demiyor. Bir haftada rekor artış
Tesla ve SpaceX'in sahibi olan Elon Musk'ın kişisel serveti dudak uçuklattı. ABD'li Musk'ın kişisel serveti geçen hafta 15 milyar dolar birden yükseldi. Musk'ın kişisel serveti sadece bu sene, geride kalan 11 ayda, 90 milyar dolar yükseldi.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, SpaceX ve Tesla’nın yöneticisi Elon Musk, birden çok konuyla gündeme geldiği son bir haftada servetine servetine kattı.

BİR HAFTADA REKOR ARTIŞ 

Tesla'nın, Amerika'da faaliyet gösteren ve değeri en yüksek 500 şirketin hisse senetlerinden oluşan S&P 500’e girmesiyle birlikte hisseleri yüzde 14 değer kazanırken firmada yüzde 20 payı bulunan Elon Musk’ın kişisel serveti 15 milyar dolar artışla 117.5 milyar dolara tırmandı.

11 AYDA 90 MİLYAR DOLAR

Musk'ın kişisel serveti sadece bu sene, geride kalan 11 ayda, 90 milyar dolar yükseldi. Daha önce, eylül ayında S&P 500’e kabul edilmeyen Tesla şimdi kabul edildi ve 21 Aralık’tan itibaren bu endekse işlem görmeye başlayacak.

Kaliforniya merkezli Tesla, 400 milyar doları aşan piyasa değeriyle bu endekse giriş yapan en hacimli firma konumunda olacak. Tarihindeki bilançolarda çoğunlukla zarar olan Tesla, son dört çeyrekte kâr açıklamayı başararak S&P 500’e kabul edildi.