Elon Musk'tan flaş Twitter kararı! Vazgeçti

Elon Musk'tan flaş Twitter kararı! Vazgeçti
Elon Musk geçtiğimiz günlerde Twitter'dan %9 hisse alarak sosyal medya şirketine ortak olmuştu. Hatta Elon Musk, Twitter'a getirilmesini istediği "düzenleme butonuyla" şirkette karışıklığa sebep olmuştu. Bugün aldığı son kararla yönetimde olmak istemediğini duyurdu.

ShiftDelete''den elde edilen bilgilere göre; Elon Musk geçen hafta Twitter’ın yüzde 9.2 hissesini satın alarak en büyük hissedarı olduktan sonra şirket CEO’su Parag Agrawal, Musk’ın yönetim kuruluna da katılacağını söyledi. Tesla kurucusu, bu gelişmenin ardından Twitter’da yapacağı değişiklikleri art arda paylaşmaya ve şikayetçi olduğu sorunları dile getirmeye başladı.

Elon Musk’ın Twitter yönetiminde artık resmen söz sahibi olduğu konuşulurken, şimdi sürpriz bir gelişme yaşandı. Parag Agrawal sosyal medya hesabında paylaştığı bir tweette Musk’ın Twitter’ın yönetim kuruluna katılmama kararı aldığını belirtti.

“BUNUN EN İYİSİ OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Twitter CEO’su Parag Agrawal paylaştığı tweette Elon Musk’ın, Twitter yönetim kuruluna resmi olarak katılacağı gün sabah saatlerinde bundan vazgeçtiğini söyledi. Musk’ın bu kararının ardında yatan sebep ise belirsizliğini korurken, Parag Agrawal konuyla ilgili açıklamasında şunları aktardı:

Elon’un yönetim kuruluna atanması 9 Nisan’da resmen yürürlüğe girecekti, ancak kendisi aynı sabah yönetim kuruluna katılmayacağını bildirdi. Bunun en iyisi olduğuna inanıyorum. Yönetim kurulumuzda olsunlar veya olmasınlar, hissedarlarımızın söylediklerine her zaman değer verdik ve vereceğiz. Elon bizim en büyük hissedarımız ve onun katkılarına daima açığız.

TWEET DÜZENLEME BUTONU GELECEK Mİ?

Elon Musk, Twitter hisselerinin yüzde 9.2’sine ortak olduktan sonra adeta tüm odağını sosyal medya platformuna çevirdi. Yıllardır kullanıcıların beklediği tweet düzenleme özelliği konusunda bir anket düzenleyen Musk, takipçilerine “Düzenleme butonu istiyor musunuz?” diye sordu ve çoğunluk “Evet” dedi.

Tesla CEO’sunun bu hareketi, Instagram ve Facebook dahil tüm sosyal medya uygulamalarında var olan düzenleme butonunu Twitter’da da görmek isteyen kullanıcılar için bir nebze umut oldu. Ancak Elon Musk şirketin yönetim kurulunda olmadığı için, düzenleme özelliğini yalnızca tavsiye edebilecek. Son kararı yönetim verecek.

İlgili Haberler