Elon Musk’a neden kendi kripto paranı yapmıyorsun diye soruldu. Dogecoin itirafı geldi

Elon Musk’a neden kendi kripto paranı yapmıyorsun diye soruldu. Dogecoin itirafı geldi
Dünyayı kasıp kavuran kripto para piyasasında gündemden düşmeyen ve her açıklamasında kripto paralar hakkında konuşan Elon Musk sosyal medyadan kendisine gelen soruları yanıtladı. Musk kendisine yöneltilen, "Sen neden kendi kripto paranı yapmıyorsun" sorusuna ise herkesi düşündürecek imalı bir yanıt verdi.

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Twitter üzerinden bir kullanıcısının kendisine yönelttiği soruya açık uçlu bir yanıt vererek gündem oldu.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Musk, “Teknik olarak istediğin her şeye imkan tanıyan ve altyapısal olarak da destek sağlayan bir kripto parayı neden sıfırdan yapmıyorsun” sorusuna kripto para kullancıılarını özellikle de Dogecoin sahiplerini yakında ilgilendirecek bir cevap vererek dikkat çekti.

Geçen hafta içerisinde Bitcoin üretmek için çok fazla enerji harcandığını ve bunun da doğaya zarar verdiğini söyleyerek Bitcoin hisselerinin düşmesine neden olan Musk, “Eğer Doge bunu yapamazsa ben yaparım. Sıfırdan yeni bir kripto para geliştirmek çok büyük bela” dedi. Bu sözlerin ardından Musk Dogecoin’i istediği şekilde yönlendirebiliyor mu sorusunu akıllara getirdi.

Veri merkezi sağlayıcısı TRG, Bitcoin’in kripto para üretirken saatte 707 kilowatt enerji harcadığını aktarırken Dogecoin’in ise 0.12 kilowatt harcadığını duyurdu.

İlgili Haberler