Elon Musk’ın Twitter'ı alacak kadar parası yok. Likit varlığı Twitter’a sahip olmaya yetmiyor

Elon Musk’ın Twitter'ı alacak kadar parası yok. Likit varlığı Twitter’a sahip olmaya yetmiyor
Elon Musk dün kendi Twitter hesabından; Twitter'a tamamen sahip olduktan sonra şu anki yönetime 1 kuruş dahi vermeyeceğini ifade etmişti. Ancak bugün ortaya atılan iddialara göre Elon Musk'ın zaten Twitter'a sahip olabilmesi için yeterli likit parası yokmuş.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Elon Musk, yüzde 9,2’lik hissenin ardından hisse başına 54.20 dolar ödeyerek Twitter’ın tamamını 43 milyar dolar değerlemeyle satın almak istedi. Ancak yukarıda da belirttiğimiz üzere satın alma isteği, Twitter cephesinde pek de sıcak karşılanmadı.

Geçtiğimiz hafta Vanguard Group’un hisse oranını yüzde 10,3’e çıkarmasıyla en büyük hissedar ünvanını da kaybeden Elon Musk, son ortaya çıkan bilgilere göre Twitter’ı satın almaya yetecek likit varlığa sahip değil. Zira bir New York Üniversitesi profesörüne göre iş insanının platformu tamamen nakit bir anlaşmayla satın almak için yeterli likit varlığı bulunmuyor.

Elon Musk, Forbes gerçek zamanlı milyarderler listesine göre 269,5 milyar dolarlık net değerle dünyanın en zengin kişisi. Ancak servetinin çoğunu Tesla ve SpaceX hisselerinde tutuyor. Bu nedenle mevcut likit varlıklarının değerinin yaklaşık 2.95 milyar dolar seviyelerinde olduğu düşünülüyor. Bu da teklif ettiği 43 milyar dolarla karşılaştırıldığından bir hayli düşük kalıyor.

Kısacası Elon Musk’ın mevcut teklifinin kabul edilmesi durumunda Twitter’ın satın alabilmesi için Tesla ve SpaceX hisselerinin bir kısmını satması gerekecek. Ancak burada asıl sorunun ödeme değil de satın alma işlemine karşı çıkan Twitter olduğunu belirtmekte fayda var. Tabii iş insanı, aksi durumda bir B planı olduğunu da söylemişti.

İlgili Haberler