Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz yangınla mücadelede Paris modelini önerdi

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz yangınla mücadelede Paris modelini önerdi
Paris Belediyesi’nin emrinde, Kara Kuvvetleri’ne bağlı, başında bir general bulunan itfaiye birimi olduğunu, maaşların belediye tarafından ödendiğini söyleyen Yavuz, "Ordular, sadece savaş için hazır tutulmaz" dedi. Yavuz, TSK’nin altyapısı aracılığıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir yangın söndürme filosu kurulmasını önerdi.

Yangınla mücadelede Paris Belediyesi askerle birlikte çalışıyor maaşlarını belediye ödüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) görevinin, ülkeyi her türlü tehlikeye karşı savynmak olduğunu ifade eden Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, yangınla mücadelenin uçak kiralayarak, başkasına el açılarak yapılamayacağının altını çizdi.

Doğal afetlerin hiç bir tehlike yokken hazırlık yapılması gereken görevler olduğunu söyleyen Yavuz, “Bu hazırlığı en iyi organize edebilecek kurumlardan biri TSK’dir” dedi.

''BİR YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞININ VARLIĞI BİR SAVAŞ UÇAĞI KADAR DEĞERLİ''

TSK’nin, ordunun altyapısı aracılığıyla Milli Savunma Bakanlığı veya Jandarma ile eşgüdümlü olarak İçişleri Bakanlığı bünyesinde yangın söndürme filosu kurulması gerektiğini vurgulayan Yavuz, “Bugün bir yangın söndürme uçağının varlığı, bir savaş uçağı kadar değerli” diyerek 1 milyar dolara 20 uçaklık bir yangın söndürme filosu kurulabileceğini söyledi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’a açıklamalarda bulunan emekli Tümgeneral Yavuz, TSK’nin, ormanları yıllarca bekleyecek talimgâhlar kurduğunu, askerlerin eğittiğini anlattı. Yavuz, çok sayıda kişinin, bedelli yerine ülkenin ormanlarının korunması, çevre temizliğine katkıda bulunulması ve deprem sonrasına hazırlıklı olunması için özel olarak teşkilatlandırılabileceğini belirtti.

‘ORDULAR, SADECE SAVAŞ İÇİN HAZIR TUTULMAZ’

Paris’te, Paris Belediyesi’nin emrinde, Kara Kuvvetleri’ne bağlı, başında bir general bulunan itfaiye birimi olduğunu, maaşların belediye tarafından ödendiğini, benzer sistemin Marsilya’da da bulunduğunu söyleyen Yavuz, “Sivil inisiyatifler ordu imkânları ile birleştirilerek o ülkenin varlıklarının korunması yoluna gidilebilir. Ordular, sadece savaş için hazır tutulmaz, aynı zamanda ülkenin bekasıyla ilgili her alanda görev yaparlar, göreve hazır hale getirilirler. Önemli olan sizin bu tür doğal afetlere hazırlıklı olmanız. Bugün bir yangın söndürme uçağının varlığı, bir savaş uçağı kadar değerli. En önemli savunma sistemi, ülkenin varlığını, birliğini, dirliğini ayakta tutacak, işleyen bir devlet mekanizmasına sahip olmaktır. Eleştirmiyoruz, devlet ihtiyaç görmüş S-400 almış. S-400’e 2.5 milyar dolar veriyorsunuz, üstelik depoda tutuyorsunuz. 20-30 uçaklık bir filoyu bir milyar dolarla kurabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler