Flaş… Flaş.. Aydın’da yangın söndürme uçağı göle sert iniş yaptı Aydın Didim’de yangına müdahale eden yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı.
Tarım bakanı Erdoğan’ın talimatına uymadı Cumhuriyet Halk Partisi Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın bakanlığın 2016 yılında aldığı yangın söndürme uçağıyla seyehat ettiğini açıkladı.
Yangın söndürme uçağı alev topuna döndü. Elektrik teline takıldı Yangına müdahale etmek için alçalan söndürme uçağı elektrik teline takılınca olan oldu. Alev topuna dönüşen uçak düştü. Korkunç kazada uçağın pilotu hayatını kaybetti.
Yunanistan'da yangın söndürme uçağı düştü Yunanistan'da yangın söndürme uçağı Eğriboz Adası'ndaki Karistos bölgesinde düştü. Uçaktaki iki pilotun akıbetine dair açıklama yapılmadı. Yunan medyası uçağın düştüğü anları paylaştı.
Türkiye Yunanistan’a yangın söndürme uçağı ve helikopteri gönderiyor Türkiye, Yunanistan'da devam eden orman yangınlarıyla mücadele için yardım elini uzatma kararı aldı.
Tarlada başlayan yangın ormana sıçramıştı: Yangını kontrol altına alındı Osmaniye'de çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı duyuruldu.
Hurda denilen THK uçakları orman yangınları için gökyüzünde savaşıyor Datça ve Bodrum’da çıkan orman yangınlarına THK’nin ‘Uçmaz’ ve Hurda’ denilen uçaklarının anında müdahale ettiği görüldü. Söz konusu uçaklar önceki yıllarda ‘hurda’ denilerek hangarda bekletilmiş ve ormanların yanışı izlenmişti.
Yaz geldi orman yangınları başladı: Kilis'te orman yangını Kilis'te çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü.
Şahan Gökbakar yangın söndürme uçakları hakkında yetkililerin verdiği yanıtı paylaştı. Meali şu: Uçakların kanatları var ama uçamayiler Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Marmaris'te çıkan ve hala devam eden orman yangınıyla ilgili sorduğu "Uçaklar nerede?" sorusuna yetkililerin verdiği yanıtı paylaştı.
Meğer uçuyorlarmış: THK'nın tartışma yaratan uçakları göreve başlıyor Türkiye'de geçtiğimiz yıl 181 bin 393 hektar ormanı yanarken 'uçamaz' denilerek hangara bağlanan THK'ya ait uçakların bu yıl görev yapacağı açıklandı.
Düşen yangın söndürme uçağının kara kutusu bulundu Kahramanmaraş'ta 3'ü Türk 5'i Rus 8 kişinin hayatını kaybettiği yangın söndürme uçağının düşmesiyle ilgili Rusya'dan gelen kaza kırım heyeti, kaza bölgesinde incelemelerde bulundu. Askeri heyet, uçağın kara kutusunu bulduktan sonra bölgeden ayrıldı.
Kahramanmaraş'ta düşen uçağın Rus Deniz Kuvvetlerine ait olduğu ortaya çıktı Türkiye’nin Rusya’dan kiraladığı ve Kahramanmaraş’ta düşen Beriev-200 tipi uçağın Rus Deniz kuvvetlerine ait olduğu iddia edildi
Bakın bakalım uçak fabrikaları ne zaman kapatıldı Türkiye orman yangınlarına müdahale için yurt dışından yangın söndürme uçağı yardımı alırken, 1952 yılında yurt dışına uçak ihraç ediyordu. Bu durum aynı zamanda "uçak fabrikaları ne zaman kapatıldı" sorusunu da yanıtlıyor.
Envanterimizde uçak yok diyen Pakdemirli Yunanistan'a uçak göndermeyi planlıyoruz dedi Türkiye yaklaşık 10 gündür orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Yangın söndürme uçaklarıyla ilgili tartışmalar gündemdeki yerini hala korurken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamaları gündem oldu.
Bakan Pakdemirli: Yunanistan'a uçak sağlayabiliriz Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin envanterinde yangın söndürme uçağı olmadığını, sadece kiralanan ve yurt dışından yardım olarak gönderilen uçaklarla yangınlara müdahale edildiğini açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yunanistan'a Türkiye'nin uçak gönderilebileceğini duyurdu.
Yunanistan’da yangın söndürme uçağı düştü Yunanistan’nın Zakinthos Adası’nda orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katılan Petzetel tipi yangın söndürme uçağının düştüğ
Muğla'da yüreklerin ağza geldiği an... İspanya uçağı yangın söndürmeye çalışırken birileri deniz sefası yapıyor! Bir haftadan fazla süredir orman yangınlarının devam ettiği Muğla'da tepkilere neden olan bir an yaşandı.
Uçakların gelmediğini söyleyen belediye başkanına bakanlıktan bu yanıt verildi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un, kendisine “Sakin ol, bugün devletin bütün imkanları buraya yığılacak. 2 uçak gelecek, 3 helikopter gelecek” dediğini; gelmeyince de “Uçaklar geliyor ama siz göremiyorsunuz” diye konuştuğunu açıkladı. Tokat, orman yangınlarında sorumluluğun belediyelerde olduğunu söyleyen Recep Tayyip Erdoğan’a da tepki gösterdi.
Daha önce terörist APO'ya methiyeler dizen Hilal Kaplan Avustralya örneği verdi Sabah yazarı Hilal Kaplan, Türkiye'de kontrol altına alınamayan yangınlar için başlatılan "Help Turkey" kampanyasına ilişkin olarak, "Yahu koca Avustralya kıtası 240 gün yandı. Ama bir Avustralyalı da çıkıp 'Avustralya'ya yardım et' diye sosyal medyada duyar kasmadı" dedi. Gerçek ise böyle değil...
THK'nın uçakları yıllar sonra ilk kez görüntülendi! Uzmanlar kullanılması için nelerin gerekli olduğunu açıkladı Yangın söndürme çalışmalarında kullanılamayan 7 Türk Hava Kurumu uçağı Ankara Etimesgut'ta yıllar sonra ilk kez görüntülendi.
THK’nın eski yöneticisinden iktidara flaş çağrı: "Eğer bir talimat gelirse..." Eski THK Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Duman, "Talimat gelirse iki uçak beş gün içerisinde uçuşa hazır olur" dedi.
İsmail Saymaz’dan Erdoğan'a çok sert THK tepkisi Gazeteci İsmail Saymaz, katıldığı bir televizyon programında orman yangınlarında havadan müdahalenin yetersin kalmasına çok sert tepki gösterdi.
AKP’li Cemile Taşdemir baltayı taşa vurdu Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarının, orman yangınlarını söndürme çalışmalarında neden kullanılmadığı yönündeki tartışmalar devam ederken, AKP Denizli İl Başkan Yardımcısı Cemile Taşdemir, skandal bir paylaşıma imza attı.
THK’nın ‘kullanılamaz’ denilen uçakları görüntülendi Türk Hava Kurumu’nun bozuk denilen uçakları görüntülendi. Yangınla mücadelede kullanılması beklenen uçakların hangarda bekletildiği görülüyor. 7 uçağın da sağlam olduğu ortaya açıktı.
Şahan Gökbakar Melih Gökçek'i yerden yere vurdu Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, yangınlara müdahale edilemediğini belirttiği mesajında Melih Gökçek üzerinden iktidara yüklendi.
Avrupa’dan yardım eli Avrupa Acil Müdahale Koordinatörü Janez Lenarčič, Türkiye’nin destek talebinin ardından İspanya ve Hırvatistan’dan yangın söndürme uçakları geleceğini duyurdu. Uçakların, Türk Hava Kurumu’na ait uçamaz denilen uçaklarla benzer modeller olması dikkat çekti.
Yalana bak yalana THK uçakları 2021'de antika olmuş Türkiye’de turizm cennetinde devam eden yangınlarda Türk Hava Kurumu’nun uçaklarının kullanılmaması ile ilgili tartışmalar devam ederken uçaklarla ilgili ortaya çıkan bir detay dikkat çekti. Yangın söndürme uçaklarının 2018 ve 2020 yıllarında hazır olduğu ortaya çıktı.
Usta gazeteci Uğur Dündar'dam bomba paylaşım. Kelimelerle anlatamadığını karikatürle anlattı Yangın söndürme uçaklarına ilişkin tartışmalar devam ederken usta gazeteci Uğur Dündar'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.
Yangınla mücadelede Paris Belediyesi askerle birlikte çalışıyor maaşlarını belediye ödüyor Paris Belediyesi’nin emrinde, Kara Kuvvetleri’ne bağlı, başında bir general bulunan itfaiye birimi olduğunu, maaşların belediye tarafından ödendiğini söyleyen Yavuz, "Ordular, sadece savaş için hazır tutulmaz" dedi. Yavuz, TSK’nin altyapısı aracılığıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir yangın söndürme filosu kurulmasını önerdi.
Bu konuşmayı unuttunuz mu Sayın Başkan? THK Başkanı 1 yıl önce anlattıklarıyla kendisini yalanladı Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, 1 yıl önce katıldığı televizyon programında kuruma ait uçakların hiçbir sorunu olmadığını, gayet güvenli bir durumda olduğunu anlattığı görüntüler ortaya çıktı.
CHP’nin yangın sorusuna bakanlık ‘hava aracı yeterli’ yanıtını vermiş CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in, 2019 yılında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye verdiği soru önergesindeki, “Yangın müdahale uçağı ve helikopteri sayısının artırılması düşünülmekte midir” sorusuna, bakanlık tarafından “Bakanlığımızca yangın söndürmede kullanılan hava aracı sayısı yeterli sayıdadır” yanıtı verildiği ortaya çıktı.
Meral Akşener geçen sene de uyarmıştı. Bugün yine uçak yok yine müdahaleler yetersiz İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda geçen yıl orman yangınları için uçak olmadığını söylediği bir video paylaştı. Akşener’in geçen yıla ait videoda “Geçen sene de uyarmıştım” sözleri dikkat çekiyor.
Bakan, her orman yangınında bu açıklamayı yapıyor: Envanterimizde yangın uçağı bulunmuyor İzmir’de 2019 yılında çıkan ve 3 gün süren yangın sırasında, “Envanterimizde yangın uçağımız yok” açıklaması yapan Bakan Pakdemirli, yine aynı ifadeleri kullandı.
''Biz bu işi layıkıyla yaptık'' Kayyumların işten attığı THK söndürme uçağı pilotları, Rusya'dan kiralanan uçakların Türkiye coğrafyasına uygun olmadığını, manevra kabiliyeti ile pilot tecrübelerinin zayıf olduğunu açıkladı.
Erdoğan'ın yok dediği uçaklar damadın Teknofest'inde tatbikat yapmış Türkiye'de yaşanan orman yangınlarının ardından iktidara yönelik 'THK uçakları' eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "THK'nin elinde yangında kullanılabilecek uçak yok" demişti.
13 makam uçağı 3 yangın söndürme uçağı var Yılmaz Özdil, kiralık yangın söndürme uçaklarını anlatırken, Türkiye’de 13 makam uçağının peşin para ile satın alındığını hatırlattı.
Yeniçağ Gazetesi defalarca yazdı... Yeniçağ Gazetesi haklı çıktı! Yeniçağ Gazetesi, yangın söndürme uçaklarını defalarca gündeme getirmişti. Yaz aylarında ciddi ihtiyaç duyacağımızı, Türk Hava Kurumu'na yapılan usulsüz atamaları, ihaleye sokulmamasını, bakımları yapılmış uçuşa hazır uçakların hangarda çürümeye yüz tuttuğunu...
Herkes bu sorunun cevabını arıyor: Türkiye yanarken THK uçakları neden kullanılmıyor Türkiye'nin dört bir yanında yaşanan yangınlara müdahalede yetersiz kalınırken, herkes THK'nın hangara çekilen uçaklarının neden ısrarla kullanılmadığını merak ediyor.
Kayyum atanan THK yangın söndürme uçaklarının pilotlarını işten çıkarmış Yaz aylarının gelmesiyle beraber Türkiye’nin çeşitli yerlerinden hemen hemen her gün yangın haberleri gelirken kayyum atanan Türk Hava Kurumu'nun (THK), yangın söndürme uçakları pilotları ile teknisyenlerini işten çıkardığı ortaya çıktı.
Pakdemirli, Rus yangın söndürme uçaklarını inceleyecek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Rus üretimi yangın söndürme uçaklarını yerinde incelemek üzere Rusya’ya gidiyor.