Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in 1100 liralık bayram ikramiyesi açıklamasındaki gizli şifre ortaya çıktı. Emekliler yetmez ama evet diyecek

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in 1100 liralık bayram ikramiyesi açıklamasındaki gizli şifre ortaya çıktı. Emekliler yetmez ama evet diyecek
Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, bayram ikramiye tutarının bin 100 lira olduğunu bir artış yaşanmayacağını söyledi ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret etti. Bayram öncesi Erdoğan’dan "1100 liraya gönlüm el vermedi" açıklaması gelebilir.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilere verilecek ikramiye tutarının 1100 lira olduğunu ve 28-29 Nisan tarihinde hesaplarına geçeceğini belirtti.

EYT ile ilgili çalışmaların olmadığını söyleyen Bilgin, asgari ücrete zammın da gündemde bulunmadığını belirtti.

3600 ek gösterge çalışmalarının devam ettiğini ve bu yıl içinde kanunlaşacağını söyledi.

Bakan Bilgin’in o açıklamaları:

“TUTAR DEĞERLENDİRİLEBİLİR, CUMHURBAŞKANIMIZ GÜNDEME GETİRECEĞİ ŞEYLER OLABİLİR”

Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok. 28-29 Nisan''da ödemeler yapılacak. İki bayramda maliyet 25 milyar lira seviyesinde. Emeklilere 1100 lira ödenecek. Ödeme tutarı her zaman değerlendirilebilir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirebileceği şeyler olabilir. Şu andaki gündemde artış yok. Enflasyona ayarlı bir şey yok. Eşel artış enflasyon sarmalına düşürecek olaylara yol açar. Tüm dünyanın gündeminde enflasyonu yok etme amacı varken, hiper enflasyon tehlikesini çağırıştıracak söylemleri doğru bulmuyorum.

İlgili Haberler