SGK Uzmanı canlı yayında açıkladı: Emekliye ek zam kulisi Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ait enflasyon oranlarını duyurdu ve bu gelişme, SSK, Bağkur ve memur emeklileri tarafından uzun süredir beklenen bir haber olarak karşılandı. Emekli maaşlarına yapılacak zammın miktarı konusunda belirsizlikler azalırken, en düşük emekli aylığına ilişkin üç farklı hesaplama yöntemi masada yer alıyor.
AKP'de emekliye zam krizi 2024 yerel seçimlerinde 20 yıldan sonra ilk defa birinci parti olma özelliğini kaybeden AKP’de seçimi kaybetmelerinin nedenleri için toplantı üstüne toplantı yapılıyor. Toplantıda vekiller arasında en dikkat çeken kriz ise emekli maaşı oldu.
Mehmet Şimşek ile AKP arasında ‘Emekliye zam’ kavgası çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AKP arasında ‘Emekliye zam’ kavgası çıktığı Ankara kulislerinden çıktı. Şimşek, zammın yüzde 40 olması gerektiğini vurgularken AKP’liler ise yüzde 50’nin altındaki zammın yerel seçimi tehlikeye atacağını savunuyor.
Erdoğan'dan emekli maaşına zam açıklaması: "Yıl sonuna kadar..." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2. Yasama Yılı açılışı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun “Yılbaşına gelmeden emeklilere bir zam haberi duyulur mu?” şeklindeki sorusuna Erdoğan, "İnşallah" diyerek yanıt verdi.
Erdoğan'ın konuşmasında müjde bekleyen emekliler bir hafta uyuyamayacak Çünkü Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı 37 dakikalık konuşmasında emeklilerin E'sinden bile bahsetmedi.
Vatandaş AKP'nin aylık hesaplama sisteminin kurbanı oldu. 5 buçuk milyon emekli zam alamadı Milyonlarca emekliyi ilgilendiren ikinci altı aydaki zam, yüzde 25 ile beklentilerin altında kaldı. Emekliyi üzerken 5 buçuk milyon emekli ise yüzde 25 zamdan da yararlanamadı.
Erdoğan: Depremle mücadelede başarılı bir sınav verdik Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt'ta yaptığı konuşmada gündemine emeklilere zam ve depremle mücadele konularını gündemine aldı.
İYİ Partili vekil Hüseyin Örs memur ve emekliye yapılan zamma tepki gösterdi İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AKP'nin memur ve emekliye yüzde 35 zam söylemlerini eleştirdi, “İnsanları aldatmayın.” dedi.
Ülke bu hale nasıl geldi diye haber yapacaklarına ucuz alışverişin kılıfını buldular. Ayıptır yazıktır günahtır Takvim Gazetesi bugünkü manşetinde 10 maddede fazla para harcamadan alışveriş yapmanın tarifini yaptı. Takvim, 2020 yılında 365 günün 302’sinde ilk sayfadan emeklilere zam, ikramiye ve promosyon müjdesi vermişti.