Emre Kınay anket sonucunu açıkladı!

Emre Kınay anket sonucunu açıkladı!
Yerel seçimlerde İYİ Parti'nin Kadıköy adayı olan Emre Kınay, ilçesinin anket sonuçlarına göre kazanmaya yakın olduklarını söyledi.

Kadıköy’de 7 sanatın 7’siyle de ilgilenilen kültürün yaşayacağı bir alanı hayata geçireceklerini anlatan Kınay, projeleri gerçekleştirecekleri yerin isminin ise Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi olacağını söyledi.

Cumhuriye'tin haberine göre, Kadıköy’e dair projelerini ve düşüncelerini anlatan Emre Kınay'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- Adaylık süreciniz nasıl gelişti? 

Partimizin Genel Başkanı Meral Akşener, bir gün tiyatroya geldi. Süleyman Demirel’den sonra tiyatroda gördüğüm ikinci genel başkandı. Orada tanışıp, sohbet etme fırsatımız olmuştu. Bunun üzerinden bir süre zaman geçti ve “Adayımız olmak ister misin” teklifinde bulundu. Bir süre düşünmek için zaman istedim. Adaylık için çevreme danıştığımda siyasete mi giriyorsun diye bir tepki aldım. Sonra hepimiz için neler yapabileceğimi anlatınca desteklediler. 17 yıllık bir belediye birikimim vardı. Onun öncesinde de Almanya’da belediyeyle ilgili çalışma yapma fırsatım olmuştu. Bunların dışında da sosyal sorumluluk projelerinin içinde çok kez yer aldım. Kadıköy’de hazır bir seçmen var diye düşünüyorlar. Şimdi anketlerimizi ve saha çalışmalarımızı değerlendirdiğimizde Kadıköy halkının bir seçmen olarak mutlu olmadığını görüyorum. Benim gibi birçok insan mutsuz. Hayal ettiklerimizi gerçekleştirmek, Kadıköy’le ilgili bir şeyler söyleyebilmek için aday oldum.

"YEREL SEÇİMLERDE ADAYLAR KONUŞMALI"

- Siyasete sıcak bakıyor muydunuz? 

Sanat hayatı güzelleştirmek için yapılan bir eylem. Benim profesyonellik alanım tiyatro. Hâlâ siyasette olduğumu düşünmüyorum. Benim için siyaset meslek değil, bir görev. Ben 5 yıllığına Kadıköy’de iyi gitmediğini düşündüğüm şeyleri iyileştirmek için bu göreve talip oldum. Kadıköy özelinde hayallerimizi gerçekleştirmek için 60 şehirden daha fazla nüfusu olan bir ilçede örgütlü çalışmaya ihtiyacımız var. Bir partinin adayı olduğum için politik görünebilir ama yerel seçimler, bütün dünyada olduğu gibi aday eksenli olmalı. Bu adayın projeleri bunlar, bizim ihtiyacımızı karşılayabilir diye düşünülmeli. Laik, demokratik ve çağdaş cumhuriyete olan inancımı hiç kimseye sorgulatmam. Kimseyi de ben sorgulamam. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda bir Cumhuriyeti savunuyor ve o ışıkta yürümemiz gerektiğini düşünüyorum.

"DEMOKRASİNİN ÖRNEĞİ"

- Kadıköy uzun süredir CHP’li belediyede. Sizin partinizde İstabul’da ittifak yapıyor. Saha çalışmalarınıza bu nasıl yansıyor? 

CHP ile ittifak içindeyiz ve İstanbul için biz de Ekrem İmamoğlu’nu destekliyor, onun için çalışmalar yürütüyoruz. Aynı zamanda kendim için de oy istiyorum. Bizim ittifakımız demokrasinin bir örneği. İttifak üyesi iki partinin burada oy bölünmesi değil, oy bölüşmesi olacak. Önümüze gelen sonuçlara göre ya ben kazanacağım, ya CHP’nin adayı. Başka birinin aradan çıkma ihtimali yok. Yüzde 70’ten fazla bir blok oyundan bahsediyoruz. Bu yüzde 70’in çoğunu alan kazanacak. Sanatçı kimliğim benim tanınır olmam için bir avantaj. Diğer partilerin adayları gibi bir bütçeye veya siyasi geçmişe sahip değilim ama tanınır ve sevilir bir insan olmam benim için avantaj. Bizim aday olmamızla, sandığa gitmeyeceğini belirten birçok kişi sandığa gidecek. Anket sonuçlarında da kazanmaya yakınız. 

- Hayalinizdeki belediyeciliği anlatır mısınız? 

Hayal ettiğim yer Kuzey Avrupa modeli diyebilirim. Eğitim, kültür, sosyal hizmetler, çevre hizmetleri, sokak hayvanlarının bakımı orada belediye eliyle yürütülüyor. Bizim de istediğimiz model bu. Kadıköy uzun yıllardır bir partinin elinde. Ben orada yaşayan ve işyeri orada olan biri olarak şunları soruyurum: Son on yılda ilçemiz daha mı yeşil oldu, denizlerimiz daha mı temiz, kentleşme süreci daha mı iyi tamamlandı, kadın ve çocuklar daha mı özgür, daha mı mutlu? Ben vatandaş olarak bunlardan memnun değilim. Belediyeye telefon açtığımda biz değil İBB ilgileniyor cevabı alıyordum. Bu böyle olmamalı. İBB sorumlu olabilir ama uzlaşmaya gidilebilir. Gidilmeli. Ortak akıl ile yönetilen bir kent ile yenilikçi modellerle ilerleyeceğiz. Kadıköylünün bir muhattabı olacak artık. Her an yanlarında olan biri olacağım. Öte yandan yenilikçilik birimi kuracağız ve bu birim dünyadaki en iyi belediyelerin uygulamalarını araştıracak. Kadıköy’e uygun olanlar seçilecek. Dijital demokrasi ile halka sunulacak. Cep telefonları ile katılabilecekler. Bir nevi uygulamaları referandum yaparak yurttaşlara soracağız. Bunu çocuklar için de yapacağız. Park yaparken bile donanımlarını onlar seçecek. Hangi tiyatro oyununu izlemek isterse onlar belirleyecek. Kimse bana sen yaptın diyemeyecek çünkü biz yapacağız.
 

"ABİ-KARDEŞ GİBİYİZ"

- Bir tiyatro sanatçısı olarak Kadıköy’den beklentiniz neydi? 

Tiyatrolar Kadıköy’de kendi ekonomik şartlarına göre işleyebiliyor. Belediyenin tiyatroya zerre katkısı olmadı. Belediye bize salon kiralayarak işletmecimiz oldu. Kadıköy’de anlatılan kültür ve sanat tamamen özel teşebbüsün gayretidir. 5 yılda bir sahne yapılamaz mıydı? Yapılabilirdi ama yapılamadı. Koşuyolu’nda temeli atılan o salonu inşallah ben mevcut Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile birlikte açacağım. Aykurt Bey’le bizim aramız çok iyidir. Abi kardeş gibiyiz.

"HAKEM ROLÜ ÜSTLENECEĞİZ"

- Projelerinizden bahseder misiniz?

Atatürk Kültür Merkezi’miz (AKM) vardı. Artık yok. Yerine yapılacak olan şeyin AKM’nin içeriğini karşılamayacağını da biliyoruz. Biz içeriğini tam anlamıyla karşılayan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi kuracağız. İçinde 2 bin 500 kişlik tam teçhizatlı bir salonu, konferans ve konser alanları, kütüphanesi, sosyal alanları olacak. 7 sanatın 7’siyle de ilgilenen tam adıyla müsemma çağdaş bir kültür merkezi olacak. Kentsel dönüşümde hakem rolünü üstlenerek mağdur yurttaşlarımız için şu an hazır olan avukat grubumuz hukuk birimi adı altında hizmet verecek. Sözleşmelerdeki tutarsızlıkları çözeceğiz. Kadıköy’de bina yaşları 45’in üzerinde. Deprem sorunumuz da malum. Kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bu konuda tüm kanallar oluşturularak mağduriyet yaratmadan yurttaşlarımızın yanında olacağız. Gönüllü hakemlik yapacağız. İmamoğlu kazanırsa halkın çıkarı için ortaya çıkardığımız projelerimizi kolaylıkla entegre biçimde hayata geçireceğiz. Kazandığımızda belediye binamızın çevresindeki koruma duvarına ilk balyozu ben vuracağım. Orayı 23 Nisan’da “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Meydanı” olarak halka açacağım ve deprem toplanma alanı olacak. Kurbağalı Dere sorunumuzu Eskişehir modeli ile çözeceğiz. Açık denizden taşıyacağımız su ile ulaşım sağlayacağız. Bunun yanında yenilenebilir enerji ile teleferik ayapacağız. Akülü fayton kulanacağız. Elektrikli bisikleti Kadıköy’de yaygınlaştıracığız ve bu ulaşım modelleri metro, metrobüs çevrelerinde bulunacak. Dezavantajlı gruplar için çalışmalar yürüteceğiz. Kadıköy ara sokakları itibarıyla karanlık bir şehir. Güvenlik alanında her sokağımızı aydınlatacağız ve 100 metrede bir acil yardım butonu koyacağız. İhtiyaç halinde butona dokunulduğunda 3 dakikada yetkililerin gelebileceği bir düzenek olacak bu. Belediyenin bugüne kadar yapmadığı her şeyi yapacağız. 
 

"SOKAK HAYVANLARI TORPİLİ"

- Kadıköy hayvan dostların en çok kıymet gördüğü yerlerden. Bu dostlar için neler yapacaksınız?

Avrupa’nın en büyük hayvan hastanesini kuracağız. Bu benim en büyük hayallerimden biri. Kadıköy’de hayvan dostlarımızın bakımını burada yapacağız. Sahipli olanların yanı sıra sokak hayvanları biraz torpilli olacak. Onlara ücretsiz bakacağız. 

KADIKÖY NASIL BİR YER OLACAK?

Sosyal medyaya baktığımızda Kadıköy için herkes nostaljik şeyler paylaşıyor. Kadıköy, hatıralarımızda duran, çağdaş, laik Cumhuriyetin hedeflediği kent kültürünün, adabının hâkim olacağı, herkesin özeneceği bir yer olacak. 

Dünyanın en özel müzikallerinin izlenebileceği bir AKM’miz olacak. Kadıköy festivallerin alanı olacak. Tarihi plajlarımıza yeniden dönüş yapacağız. Mutlu insanların yaşadığı, mutlu ve özenilecek bir kent olacağız. Çağdaş kent kültürünü koruyarak bunları yapacağız.

BİR GÜN BOYUNCA KADIKÖY'Ü GEZECEK

25 Mart’ta Kadıköy’ün hemen her noktasında dolaşabileceği bir hareket başlatarak 1 gün boyunca aralıksız gezeceğini söyleyen İYİ Parti Kadıköy adayı Emre Kınay, bir numara yayımlayacaklarını ve arayan her grubu ziyaret edeceklerini aktardı.