Bilim insanlarına göre, doğru miktarda yendikleri takdirde yerfıstığı, badem, fındık, antepfıstığının tümünün faydası büyük. Ancak, ülkemizde de bol miktarda bulunan bir kuruyemiş türü var ki hepsinden daha sağlıklı. ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yapılan bir araştırmaya göre antioksidan şampiyonu; ceviz. Antioksidanların bünyeyi hastalıklara karşı koruduğuna dikkat çeken bilim insanlarına göre ceviz, sağlıklı beslenmenin “olmazsa olmaz”ı. Dokuz farklı kuruyemiş türündeki antioksidan düzeylerini ele alan inceleme, bir avuç cevizin aynı miktardaki diğer kuruyemiş türlerinden tam iki kat daha fazla antioksidana sahip olduğunu ortaya koydu. Ayrıca cevizdeki antioksidan seviyesi yalnızca daha yüksek değil. Aynı zamanda çok daha kaliteli. Cevizin diğer bir avantajı da genelde kavrulmadan tüketilmesi. Ayrıca günde yaklaşık bir avuç cevizin, kalp hastalığı ve bazı kanser türlerine yakalanma riskini azalttığı da belirtiliyor.