Enez'de vatandaşlara 'seyahat' uyarısı

Enez'de vatandaşlara 'seyahat' uyarısı
Edirne’nin Enez ilçesinde, korona virüs vakalarındaki olağanüstü artış devam ediyor. Vaka artışına ilişkin açıklama yapan Enez Kaymakamlığı, zorunlu haller dışında il ya da ilçe dışına seyahat edilmemesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

Edirne''nin Enez ilçesinde Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, son birkaç günde ilçe merkezi ve köylerdeki vaka sayılarının olağanüstü arttığı belirtildi.

Açıklamada, vatandaşa zorunlu haller dışında il ya da ilçe dışına seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu. Salgına karşı tedbirlere sıkı riayet edilmesi ve dikkatli olunması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Son birkaç günde ilçe merkezimiz ve köylerimizdeki vaka sayıları olağanüstü derecede artmıştır, artmaya da devam etmektedir. Bulaşın temelde 2 nedeni bulunmaktadır, hiçbir zorunluluk bulunmamakta iken yapılan il ve ilçe dışı seyahatler ile maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamak. Lütfen, vaka ve bulaş artışını engellemek amacıyla kendi izolasyonumuzu ve tedbirlerimizi sıkı bir şekilde uygulamaya devam edelim" ifadeleri kullanıldı.