Engelli öğretmenler atama engelinin kaldırılmasını istiyor

Engelli öğretmenler atama engelinin kaldırılmasını istiyor
Her yıl 10-16 Mayıs arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle atanamayan 2 bin 511 engelli öğretmen seslerini duyurmaya çalışıyor. Bu kapsamda sosyal medyada yayınladıkları videolarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen engelli öğretmen adayları, 2021 Haziran ayında atanma talebini ilettiler.

Çok düşük atama sayıları nedeniyle atanamadıklarını belirten Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Fatih Doğan, ''''2020 Nisan ayında yapılması gereken Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), Pandemi nedeniyle Kasım ayına ertelendi. Bu nedenle 2020 Haziran''da yapılan atama hakkımızı kaybettik. Sayın Milli Eğitim Bakanımız bizlere yüksek bir alım olacağı konusunda umut vermişti. Bizler de 2021 Şubat ayında çok yüksek bir alım beklerken, sadece 500 kişilik çok düşük atama yapılması hayallerimizin yıkılmasına neden oldu.'''' dedi.

"AÇIKLANAN KONTENJANLAR ÇOK GÜLÜNÇ"

Milli Eğitim Bakanlığı''nın önceki yıllarda daha fazla alım yaptığını, ancak 2021 yılı Şubat ayında açıklanan 500 kişilik kadronun Engelli öğretmenlerde büyük üzüntü yarattığını aktaran Doğan, "Bakanlığımız 2017 yılında 1700 Engelli öğretmen alımı gerçekleştirmişti. Branş bazında da atama sayıları iyiydi. Ancak bu yıl şubat ayında açılan 500 kişilik kontenjan branşlara bölündüğünde çok düşük kalıyor. Mesela Coğrafya Öğretmenliği branşına sadece 16 kadro verildi. Üstelik Coğrafya Öğretmenliği ülkemizin stratejik durumunu gençlere aşılayan yegane branş olmasına rağmen sayılar böyle düşük kaldı. Bunun gibi benim branşım olan Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Öğretmenliği''ne sadece 3 kontenjan verildi. Ayrıca Sağlık Hizmetleri Öğretmenliği branşına da başvuru yapılmasına rağmen bu alanda da kadro verilmedi. Bu sayılar çok düşük" şeklinde konuştu.

''CUMHURBAŞKANIMIZDAN BİZLERE ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATMASINI BEKLİYORUZ''

Cumhurbaşkanı''nın engelli öğretmenlerin çığlığını duyarak, Ramazan Bayramı sevinçlerine bir de atama sevinci ekleyeceğine inandıklarını belirten Fatih Doğan, "Biz engelli öğretmenler hayata bir sıfır geriden başlıyoruz. Atanmadığı için yuva da kuramayan binlerce Engelli öğretmen arkadaşımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız ''Engelliden bal gibi öğretmen olur'' demişti. Bizler de Ramazan Bayramı mutluluğuna ek olarak Cumhurbaşkanımızdan Milli Eğitim Bakanlığı''na Haziran ayında yüksek bir kontenjan talimatı vermesini ve bizleri öğrencilerimizle buluşturmasını talep ediyoruz. Bu sayede yüzümüz gülecek ve çifte bayram yaşamış olacağız. Devletimizin buna gücü fazlasıyla yeter'''' ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler