Erbakan'ın öngörüsü yıllar sonda gerçek oldu! AKP'nin getireceği krizi tek tek anlatmıştı

Erbakan'ın öngörüsü yıllar sonda gerçek oldu! AKP'nin getireceği krizi tek tek anlatmıştı
Eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yıllar önce AKP'nin yanlış politikalarını anlattığı açıklamaları yeniden gündem oldu. Erbakan yıllar önce yaptığı açıklamada Türkiye'yi bugün yaşanan ekonomik krize karşı adeta uyarıyor...

Eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan''ın Ali Kırca''nın sunduğu Siyaset Meydanı programında AKP''nin iktidara geldiği ilk yıllarda ekonomide attığı yanlış adımları değerlendirdiği açıklama sosyal medyanın gündeminde. Erbakan''ın değerlendirmesinde, bugün yaşanan ekonomik krizin nedenlerini o günlerde tek tek sıraladığı görülüyor.

AKP''nin yanlış politikaları sonucunda ekonominin büyük darbe aldığını vurgulayan Erbakan''ın "Özelleştirme diye her şey yok pahasına satılıyor. Hayvancılık yok edilmiş, tarım yok edilmiştir. Ülkemizde açlık korkunç noktaya gelmiştir. Geçim sıkıntısı had safhadadır. Ve üniversite sınavına giren evlatlarımızın ümitleri kırılıyor ve diplomalı işsiz olacak. İşsizlik üretmeyi yakmaktadır" sözleri dikkat çekiyor.

"Gerçekler ortadayken bunu örtbas etmek için neler yapılıyor?" diye soran Erbakan, sözlerine şöyle devam ediyor:

"Gerçekleri örtmek için duble yol temeli atıyor. Sözde yatırım yapıyorlar. Hızlı tren diyor halbuki o hız değil hızlandırılmış trendir. Aslında onu yapabilecek bir karşılığı da yok. Ayırca enflasyon-döviz- faiz konusunda bir aldatmacanın içindeler. Bunlar 367 kişi ama hiçbir zaman iktidar olamadılar. Böyle iktidar olunmaz. Yoksa bu bomba patlar. Yeni krize götürür."

İlgili Haberler