"Erdoğan Bahçeli'ye öyle çok ilgi gösteriyor ki..."

"Erdoğan Bahçeli'ye öyle çok ilgi gösteriyor ki..."
Hükümet'e yakınlığı ile bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, köşesinde son dönemdeki Erdoğan-Bahçeli yakınlaşmasına dikkat çekti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Devlet Bahçeli ile hem Anıtkabir'deki tören'de hem de Baştepe'de özellikle ilgilenmesine ve en çok zaman ayırdığı isimlerden biri olmasına dikkat çekti. 

Selvi, "Dişli tartışması ve Bahçeli’nin jesti" başlıklı köşe yazısında "Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde planlanan referandum tartışmaları ile ters düşen Bahçeli-Yıldırım ikilisi arasında da bir soğukluk yaşanmasına izin vermedi" dedi. 

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na o kadar kızgın ki, 30 Ağustos’ta Anıtkabir’de dahi tokalaşmadılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye o kadar ilgi gösteriyor ki, 30 Ağustos’ta hem Anıtkabir’de sohbet etti hem resepsiyonda en çok zaman ayırdığı isimlerdendi.

30 Ağustos resepsiyonunda Külliye’ye erken gidenlerdendim. Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile MHP Lideri Bahçeli, kürsünün solunda oturuyor, zaman zaman sohbet ediyorlardı. Barzani’nin bağımsızlık referandumu kararı hakkında ters düştükleri için en çok Başbakan Binali Yıldırım ile Devlet Bahçeli’nin karşılaştıklarında ne yapacaklarını merak ediyordum. Çok dikkat etmeme rağmen tokalaşıp tokalaşmadıklarını tespit edemedim. Tokalaşmışlar. Hatta Bahçeli, Meclis Başkanı Kahraman’ın sağında oturuyordu. Yerinden doğrulup, “Sayın Başbakan siz buraya gelin, ben oraya geçeyim” diye bir jestte bulunmuş. Binali Bey de orada oturması için ısrarlı olmuş. Böylece aradaki soğukluk büyümeden giderilmiş. Tabii tokalaşma faslından önce arka kapı diplomasisi işlemiş, Başbakan ile MHP lideri arasında bir köprü kurulmuş. Cumhurbaşkanı Erdoğanbaşından itibaren bir soğukluk yaşanmasına izin vermemiş.

İlgili Haberler