Erdoğan bugün Ahmet Hakan'ın dediğinin tam tersini yaptı. Fransa boykotu için Reis'e ne diyecek?

Erdoğan bugün Ahmet Hakan'ın dediğinin tam tersini yaptı. Fransa boykotu için Reis'e ne diyecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız ürünlerine boykot çağrısının ardından Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın boykot kararları için “Hazin” nitelendirmesinde bulunduğu bugünkü yazısı gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği Mevlid'i Nebi Haftası açılış programında konuştu.

Erdoğan buradaki konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u eleştirirken Fransız ürünlerine de boykot çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanının çağrısının ardından akıllara Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın bugünkü yazısı geldi.

Hakan yazısında iki ülke arasında yaşanan krizlerde alınan "Boykot" kararlarını "Hazin" olarak nitelendirirken, "Niye daha yaratıcı, daha etkileyici, daha zekâ dolu, daha akılcı, daha sonuç alıcı, daha şaşırtıcı yollar akla gelmiyor, anlamış değilim." ifadelerini kullanmış daha "akılcı" yolların denenmesi gerektiğini dile getirmişti.

Ahmet Hakan’ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"FRANSIZ MALLARINI BOYKOT MU DEDİNİZ?"

"BİR ülkeye kızıldığında akla ilk ve son gelenin o ülkenin mallarının boykot edilmesi olması ne hazin.

Niye daha yaratıcı, daha etkileyici, daha zekâ dolu, daha akılcı, daha sonuç alıcı, daha şaşırtıcı yollar akla gelmiyor, anlamış değilim.

Mesela Fransız toplumuna Macron’un yapıp ettiklerinin sıradan bir Müslüman’da nasıl bir etki uyandırdığını anlatmayı deneyebilirsin... Mesela Fransız toplumundan kendi haklı duruşuna destekçiler bulmaya çalışabilirsin... Mesela Macron’un oluşturduğu İslam karşıtı havayı, vicdani bir yaklaşımla Fransa içinde dağıtacak çıkışlar yapabilirsin...

“Fransız mallarını boykot ediyoruz” demek... Hem işin kolayına kaçmaktır, hem de Macron’u zerre kadar ırgalamaz.

Onun yerine Macron’u afallatacak daha akılcı yollar denenmeli."