Erdoğan'dan Suriyeli açıklaması: Biz bu görevde olduğumuz sürece Bay Kemal bu kardeşlerimizi gönderemeyeceksiniz

Erdoğan'dan Suriyeli açıklaması: Biz bu görevde olduğumuz sürece Bay Kemal bu kardeşlerimizi gönderemeyeceksiniz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, "Biz bu görevde olduğumuz sürece, hepinize sesleniyorum, siz bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz" dedi.

Erdoğan, "Biz bu görevde olduğumuz sürece, hepinize sesleniyorum, siz bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz" diye konuştu. 

Erdoğan''ın açıklamaları özetle şu şekilde:

"Masa diye kurdukları 6 benzemez ittifakı seçimleri bile görmeden sağından solundan dökülmeye başladı. Ülkenin hiçbir kritik meselesinde kararlı tutum ortaya koyamayacaklarını görmek için allame olmaya gerek mi var? Yok. Kimi çıkıyor ülkemizin iftihar vesilesi eserlerine sataşıyor, kimi çıkıyor vatandaşlarımızın inanç özgürlüklerine dil uzatıyor. Bunlar cambaz.

Bazı siparişler de veriyorlar, vitrinlerde sergiliyorlar. Siz bir gün rozet takarsınız, öbür gün rozetini söker alırsınız. Kimi çıkıyor, sığınmacı düşmanlığı üzerinden nefret suçları işliyor. Kimi çıkıyor, sahte gündemler oluşturmanın peşine düşüyor. Ülkemizde şu anda muhacir olarak bulunan insanları biz ne bay Kemal''in dedikleriyle ne onun yandaşlarının dedikleriyle, bu ülkeden görevde olduğumuz sürece asla geri itmeyiz, ötelemeyiz.

Bu kardeşlerimizden kendi istekleriyle dönmek isteyenler olursa zaten döneceklerdir. Biz asla silah dayayarak düşmana teslim etmeyiz bay Kemal, bunu böyle bilesin. Biz bu görevde olduğumuz sürece, hepinize sesleniyorum, siz bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz."

İlgili Haberler