Erdoğan hiç olumlu bakmıyorum demişti! İYİ Partili Bahadır Erdem AKP'nin sosyal medya planını anlattı

Erdoğan hiç olumlu bakmıyorum demişti! İYİ Partili Bahadır Erdem AKP'nin sosyal medya planını anlattı
İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ben şahsen bu sosyal medyaya medyaya hiç olumlu bakmıyorum. Meclis'in açılmasıyla birlikte de sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gereğine inanıyorum. Bunlar salim akılların veya aklı selimlerin hedefini saptırtıyor" sözlerine tepki gösterdi.

HALİL YATAR / YENİÇAĞ

AKP''nin sosyal medya düzenlemesindeki amacın muhalefeti ve vatandaşın sesini kısmak olduğunu söyleyen Erdem, şöyle dedi:

"BECERİKSİZLİĞİNİ BASTIRMAYA YÖNELİK ADIM"
"İktidar, sosyal medya düzenlemesi ile hem vatandaşı hem de muhalefeti susturmak, kendi beceriksizliklerinin gündeme gelmesini engellemek istiyor. Sosyal medya, insanların birbirine hakaret edebilecekleri veya ceza kanununa göre suç işleyebilecekleri bir yer değil. Yani işlenen suç ister sosyal medyada işlensin isterse fiilen işlensin suçtur. Dolayısı ile her suçta olduğu gibi cezalandırılması gerekir. Nitekim sosyal medya kimi zaman yalan haberlerin troller vasıtası ile topluma pompalandığı bir mecra. Ancak işin bu tarafı AKP''nin şu anda yapmak istediği gibi sosyal medyaya kanun yoluyla sansürü getirmek. Yani AKP''nin amacı sosyal medyayı vatandaşın ve hukukun lehine düzenlemek amacında değil. AKP''nin amacı vatandaşın fikir özgürlüğüne vatandaşın ve her alanda kendi beceriksizliğini ve yapamadıklarına vatandaşın tepkisini bastırmaya yönelik atılmış bir adım."

"SOSYAL MEDYADAN YARDIM İSTEYENLER YARGILANDI"
Bahadır Erdem, geçen hafta AKP''li bir başkan yardımcısının CHP''lilerin asılması gerektiğini açıkladığını, sosyal medya sitesi Cluphouse''ta muhalif olduğu için hapse atılanlarının zehirle öldürülmesini istediğini hatırlattı. Bu kişinin ayrıca hapishanelerde yemek pişirenleri azmettirdiğini kaydeden Erdem, şöyle devam etti: "İşte AKP''nin 20 yılda getirdiği sistem bu. Öyle pervasız bir seviyeye geldiler ki muhalefeti asmaktan, zehirlemekten çekinmiyorlar. AKP kesinlikle kendi beceriksizliği ve yönetemezliğini duyulmaz hale getirmek için sosyal medya kanunu çıkartmak istiyor. Bulunduğun bölgede cayır cayır ormanlar yanıyorken ve bölge halkının yardım talepleri saatlerce cevapsız bırakılıyorken sosyal medyadan yardım isteyenlerin yargılanması kabul edilebilir bir durum değil."

İlgili Haberler