Erdoğan: "İstanbul'da rantçıları engelledik"

Erdoğan: "İstanbul'da rantçıları engelledik"
İstanbul'un fethinin 566. yılı kutlama programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'a baktığında sadece rant gören muhterislerin bu şehri yağmalamasının önüne geçtik" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 566. yılı kutlama programında konuştu.

Erdoğan, buradaki konuşmasında "İstanbul'a baktığında sadece rant gören, çıkar gören muhterislerin bu şehri yağmalamasının önüne geçtik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Bu şehre hizmet sadece Türkiye'ye değil dünyaya hizmet etmektir. Hamdolsun Rabbimize bize bu şehre hizmet etme şerefini bize bahşetti. Temiz içme sularının bulunmadığı, çöp dağlarının patlayarak can aldığı, Haliç'in yanından geçmenin bile mümkün olmadığı bu şehri kısa sürede bu şehrin iftihar tablosu haline getirdik. İstanbul'a baktığında sadece rant gören, çıkar gören muhterislerin bu şehri yağmalamasının önüne geçtik. İstanbul'un çehresini değiştirdik. Peygamber efendimizin övdüğü bu şehri asıl kimliğine yeniden kazandırdık."

"İHANET ETTİK, BENDE SORUMLUYUM" DEMİŞTİ

Erdoğan'ın bu açıklamaları 2017 yılında yaptığı bir konuşmasını hatırlattı.

Şehir ve STK zirvesi’nde konuşan Erdoğan İstanbul’un kıymetinin bilinmediğini belirterek, “Biz bu şehre ihanet ettik, bundan ben de sorumluyum” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etmişti:

"Kadim şehirlerin en önemli güzelliği, ana karakterlerini kaybetmeden yeniyi bünyelerinde eritmesi, özlerinden katarak yeniden yoğurmasıdır. İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum."

İlgili Haberler