Erdoğan, 'rejim çekilene kadar sorun çözülmez' dedi ama...

Erdoğan, 'rejim çekilene kadar sorun çözülmez' dedi ama...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Putin ile bir araya geldiği Moskova zirvesinde ateşkes kararı alındı. Ateşkes kararının ardından ise Erdoğan'ın "Rejim Soçi Mutabakatı sınırına çekilinceye kadar sorun çözülmez" çıkışı akıllara geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de çatışmaların arttığı ve rejime bağlı güçlerin büyük ilerleme kaydettikleri son dönemde yaptığı hemen hemen her konuşmada “Rejimin, Soçi mutabakat sınırlarına geri döneceğini” ifade etmiş, aksi halde TSK’nın bizzat rejime karşı harekete geçeceğini belirtmişti.

Erdoğan 15 Şubat'ta AKP İstanbul İl Örgütü'nün yeni üye ödül töreninde yaptığı konuşmada "Rejim Soçi Mutabakatı sınırına çekilinceye kadar sorun çözülmez. İdlib'deki sorun çözülmedikçe ne buradan sınırlarımıza yönelen yeni kitlelerin ne de ülkemizdeki Suriyelilerin dönüşü mümkün olmayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

ÇEKİLME YOK!

İdlib’de peş peşe gelen şehit haberlerinin ardından Moskova’da gerçekleştirilen Putin-Erdoğan zirvesinde rejim ordusunun son dönemde aldığı yerlerden geri çekilmesine ilişkin herhangi bir madde yer almıyor.

Moskova mutabakatı ile, daha önce Soçi'de kararlaştırılan ve kurulan 12 Türk gözlem noktasının ise göreve devam etmesi kararlaştırıldı.

Erdoğan, gözlem noktalarının “sadece ateşkesi izleyeceklerini” açıkladı.

Yani rejimin geri çekilmesi için bu noktalardan karşı harekat yapılmayacağını da diplomatik bir üslupla dile getirmiş oldu.

İlgili Haberler