Erdoğan sözde çözüm sürecinde Bahçeli’ye ne demişti?

Erdoğan sözde çözüm sürecinde Bahçeli’ye ne demişti?
Ana muhalefeti terör örgütleriyle beraber olduğunu öne sürerek eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sözde çözüm süreci döneminde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ‘ihanet’ ile suçladığı sosyal medya mesajı yeniden gündeme geldi.

İlker YAĞMUR / YENİÇAĞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın yerel seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen Elazığ Mitinginde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef almıştı. Erdoğan, Akşener’in, “Sayın Erdoğan AKP’ye oy veremeyen vatandaşları terörist yerine koyuyor” yönündeki sözleri için, “Hanımefendinin kaçacak deliği de yok. O milletvekili de değil. Onunla hemen hesaplaşacağız. Birileri şu an cezaevinde süre dolduruyor. Aynı yola sen de düşebilirsin” ifadelerini kullanmıştı.

“İHANETİN İÇİNDE OLANLAR BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU'DUR”

Erdoğan’ın bu sözleri, sözde çözüm süreci döneminde söylediklerini akıllara getirdi. 2 Nisan 2013 yılında, kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden, “Bu çözüm sürecine ihanet süreci demelerini anlamak mümkün değil. Eğer bir ihanet varsa ihanetin içinde olanlar Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'dur” mesajını paylaştığı görülen Erdoğan’ın, ayrıca 2 Temmuz 2013’te, “Çözüm süreci, partimizin kurulmasıyla başlamış ve devam eden bir süreçtir” ifadelerini kullandığı görülüyor.

erdogan1.jpg