THK’nın yangın söndürme uçakları haritada

THK’nın yangın söndürme uçakları haritada
Türkiye altı gündür orman yangınlarıyla boğuşurken, Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçakları devre dışı bırakıldı. “THK’da uçak falan yok” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aksine, THK’nın dokuz adet uçağının atıl bir şekilde beklediği harita görüntülerine de yansıdı.

THK’nın yangın söndürme uçakları haritada

Türkiye altı gündür orman yangınlarıyla boğuşuyor.

Arka arkaya gelen orman yangınları sonrası hükümete yönelik en büyük eleştiri, havadan müdahalede zafiyet.

2019 yılına kadar Orman Genel Müdürlüğü’nün çalıştığı Türk Hava Kurumu’nun (THK) devreden çıkarılmasıyla yangınların tahrip gücünün arttığı iddia ediliyor.

Altısı uçabilir dokuz uçağı olan THK’nın en son görev yaptığı 2018 yılında 5,3 bin hektar orman yanarken 2019’da 11,3 bin hektar, 2020’de ise 20,9 bin hektar ormanlık alan zarar gördü.

Peki Türkiye önceki yıllarda olduğu gibi yine THK uçaklarını devreye sokamaz mıydı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu soruya, "Türk Hava Kurumu''nun uçakları varmış falan da... Uçak falan yok. Bunlar duymaz uydurur, uyduruyorlar." yanıtını verdi.

GOOGLE MAPS AKSİNİ ORTAYA KOYDU

Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin aksine, THK''nın iştiraki Gökçen Havacılık''ın web sitesine girildiğinde farklı bir manzara ile karşılaşıldı.

Sitede verilen koordinatlar Google Maps''e girildiğinde, açıkta bekleyen 9 adet yangın söndürme uçağı çok net bir şekilde görülüyor.

İşte o görüntü:


 

İlgili Haberler