Erdoğan, Yunan Dışişleri Bakanı'nı kabul edecek

Erdoğan, Yunan Dışişleri Bakanı'nı kabul edecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ı kabul edecek. Türkiye’ye resmi ziyaret düzenleyecek olan Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelecek.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz hamlelerini hızlandırdığı süreçte; Türkiye, Libya ve Yunanistan’ın diplomasi trafiği de aynı şekilde hız kazandı. Bu süreçte, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın bugün Ankara’ya kritik bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

YUNAN BAKAN DENDİAS KABUL EDİLECEK

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dendias’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edeceği görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da yer alacağı belirtildi. İki bakanın daha sonra, Doğu Akdeniz, mülteci krizi, Kıbrıs ve Ege’deki sorunlar başta olmak üzere iki ülke arasındaki tüm başlıkların masaya yatırılacağı ortak bir görüşme gerçekleştirileceği aktarıldı.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Görüşmenin ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Yunan Bakan, Beştepe''de iftara da konuk olacak.