“Erdoğan Zarrab’ın serbest bırakılmasını istedi”

“Erdoğan Zarrab’ın serbest bırakılmasını istedi”
ABD açılan Reza Zarrab soruşturmasını başlatan, New York Güney Bölgesi eski Başsavcısı Preet Bharara, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dönemin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’den kendisinin kovulmasını ve Zarrab’ın serbest bırakılmasını istediğini söyledi.

Reza Zarrab davasını açan ABD’li Savcı Preet Bharara, 19 Mart’ta piyasaya çıkacak kitabının bazı bölümlerini CNBC’nin Book Excerptsile (Kitap Alıntıları) bölümünde paylaştı.

Bharara’nın kitabında, Zarrab davasıyla ilgili bölümlerde yazdıkları şöyle:

“ERDOĞAN’IN EŞİ ZARRAB KONUSUNU AÇMIŞ”

“Yabancı bir ülkenin Cumhurbaşkanı, Washington’a gelip ABD’li görevli bir savcıya saldırabileceğini, bir Amerikan suç soruşturmasına kendi tarzıyla müdahale edebileceğini düşündü. İki ana gündem maddesi vardı. Kovulmamı ve Zarrab’ın serbest bırakılmasını istedi. Cumhurbaşkanı’nın, Biden ile yaptığı doksan dakikalık görüşmenin yarısı, Zarrab davasıyla ilgiliydi. Erdoğan’ın eşi de Jill Biden’a Zarrab davası konusunu açmıştı. Türk Adalet Bakanı, o zamanlar Adalet Bakanı Loretta Lynch’i ziyaret edip, Zarrab’ın serbest bırakılmasını istedi. Erdoğan, Obama ile telefon konuşmalarında davayı tartıştı. Bunu bir düşünün. Kovulmadım ve Zarrab serbest bırakılmadı. Ben kovulduktan sonra aylarca hapiste kalan Zarrab, fikir değiştirip hakkındaki suçlamaları kabul etti. Kendisiyle birlikte yargılanan sanık (Mehmet Hakan Atilla) aleyhine tanıklık yaptı. Bir duruşma sırasında Erdoğan’ı yolsuzlukla suçladı.”