Erdoğan'dan Can Dündar tepkisi

Erdoğan'dan Can Dündar tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'da Merkel ile yaptığı ortak basın toplantısında Can Dündar için 'ajan' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da Başbakan Angele Merkel ile bir araya geldi.

İkili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları cevaplandıran iki lider görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıya katılacağı iddia edilen Can Dündar, toplantı salonunda yer almazken, bir basın mensubunun Dündar hakkındaki sorusuna Erdoğan'dan tepki geldi.

"DÜNDAR'IN AJAN OLDUĞUNU BİLİYORSUNUZ"

Dündar'ın ajan olduğunu ve hakkında tutuklama kararı bulunduğunu hatırlatan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Türk yargısı bırakılması gerekli olanları tutuksuz yargılanmak üzere de olsa bırakmıştır. Hiç ona gerek kalmadan bırakılması gerekeni de bırakmıştır, isim vermeyeceğim. Fakat son söylediğiniz kişiye gelince; önce Can Dündar’ın bir ajan olduğunu, devletin sırlarını ifşa etme durumunda olan bir kişi olduğunu ve bunun 5 yıl 10 aya mahkum edildiğini biliyorsunuzdur. 5 yıl 10 aya mahkum olan bir kişi, kaçarak Almanya’ya gelmiştir. Şu anda bu kişi Türk yargısına göre bir mahkumdur ve 5 yıl 10 ay mahkumiyeti vardır, ajandır. Devletin sırlarını ifşa etmiştir.

Hiçbir ülkede devletlerin sırları ifşa edilmez, suç teşkil eder.

Bir diğer konu biz Almanya ile suçluların iadesi anlaşması yapmış bir ülkeyiz. Bizim böyle bir suçluyu iadesini istemek en doğal hakkımızdır. Bir Alman hakikaten burada yargılanmış mahkum olmuşsa, bizden Almanya isteyebilir. Biz de bunu vermek durumundayız. Böyle bir şey benim başıma gelse, ben veririm, hiç bakmam."

İlgili Haberler