Erdoğan'dan El Bab açıklaması

Erdoğan'dan El Bab açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Türk Askeri ve ÖSO'nun birlikte mücadele verdiği El Bab operasyonu ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Kilis'e bomba düşünce nerdesin ey devlet diyorsunuz! Bunlar ne saf insanlar" dedi.

İzmir'in Aliağa ilçesinde Etki Liman İşletmelerine ait yüzer terminal iskele sahasında, Türkiye'nin ilk yüzer LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) depolama ve yeniden gazlaştırma tesisi (FSRU) ve Egegaz'ın depolama kapasite artış yatırımları, düzenlenen törenle hizmete girdi.

"EL BAB HAMDOLSUN HALLOLMAK ÜZERE"

Bu terör belasını toprağa gömeceğiz. Hiç endişeniz olmasın.Bakınız birileri kuru sıkı atıyor.

"Kilis'e bomba düştüğü zaman 'Neredesin hükümet, neredesin ey devlet' diyorsun. Kilis'e bomba atanların üzerine gittiğin zaman da bu sefer de 'Dünyayı biz mi kurtaracağız'. Bunlar ne saf insanlar. Tabii gideceğiz. Boşuna mı biz 'terörden arındırılmış güvenli bölge' diye bir açıklamayı başından beri yaptık. Ama sabır sabır sabır, anlamadılar, o zaman 'Biz terörün üzerine sadece ülkemizde değil, orada da gideceğiz' dedik. İşte şimdi El-Bab neredeyse hallolmak üzere ve silahlı kuvvetlerimiz Özgür Suriye Ordusuyla beraber orayı da hallediyor."