Erdoğan'dan G20 Zirvesi sonrası açıklama

Erdoğan'dan G20 Zirvesi sonrası açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arjantin'de düzenlenen G20 Zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suriye ve bölgedeki terör örgütleri hakkında uluslararası kamuoyunun desteğini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarının asli sahiplerinden KKTC’nin haklarının emrivakilerle gaspedilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Suriyeli mülteciler için 33 milyar dolar harcadık. Avrupa’nın söz verdiği yardımı kullanmakta da zorluklar yaşıyoruz.

G20 ülkeleri mültecilere ağırlık vermeli.

FETÖ’cüler kimi ülkeler tarafından korunuyor. PKK’lı teröristlerin binlerce TIR silahla desteklendiğini görüyoruz. Suriye’nin kuzeyinde ülkemizin ve bölgemizin güvenliğine tehdit oluşturan hiçbir yapıya izin vermeyeceğiz. Şehitler verme pahasına Suriye’de DEAŞ’a en ağır darbeyi indirdik. Fırat’ın doğusunu çok yakında kurtaracağız.

Dört yıla yakın süredir derinleşerek devam eden Yemen krizine artık acilen çözüm bulunması gerekiyor. Yemen halkının acıları en kısa sürede dindirilmelidir. Yemen’in bağımsızlığı, egemenliği, toprak bütünlüğü ve birliği mutlaka korunmalıdır.

Suudi Arabistan’dan yeterli desteği görmüyoruz. Bizim başsavcımız gerekli belgeleri verdi ama onların başsavcısı belge ve bilgi vermedi. Kimdir bu yerel işbirlikçi bunu açıklayacaksınız. Kimdir bu yerel işbirlikçi? Bunun cevabını alamadık. Bu kişilerin Türkiye’de yargılanması uluslararası toplumdaki soru işaretlerini ortadan kaldıracağına inanıyorum. Kaşıkçı’nın 7,5 dakikada boğularak öldürüldüğünün kanıtı var."

RUSYA İLE VİZELER

"Şimdi sayın Putin ile yaptığımız görüşmelerde vizeler konusunda kısmi olarak vizelerin kaldırılması kararını sayın Putin verdi. Temenni ederim ki tamamına yakını da vizeler konusunda alınır.

Şu anda Rusya'da yaklaşık 5 milyon 700 bin turist onuncu ay sonu itibariyle Türkiye'ye gelmiş vaziyette."