Erdoğan'dan reform mesajı

Erdoğan'dan reform mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gölbaşı şehir geçişi açılışında konuştu. Erdoğan, videokonferans üzerinden katıldığı açılışta "Ne Avrupa ile ne Amerika ile Ne Rusya ile ne de Çin ile çözülemeyecek bir sorunumuz bulunmuyor." dedi. Reformları hızlandıracaklarını belirten Erdoğan, "Hedeflerimize ulaşabilmemiz için neyi, nasıl gerekiyorsa öyle yapacağız." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Ankara- Sivas tren hattını yakında açacağız. Ankara- İzmir hızlı tren hattı bu yatırımlardan bazılarıdır. Esenboğa Havalimanı’nı sıfırdan yapmışçasına yeniledik. Ankara’dan hangi istikametine giderseniz gidin, konforlu bir ulaşım ağı sağladık. Hangi yalan ve iftira kampanyalarının yürütüldüğünü daha dün gibi hatırlıyoruz. İnsan hakları adına sapkınlık peşinde koşanlara rağmen Ankara’yı da geliştirdik ve güzelleştirdik.

Buna rağmen eksiklikler, hatta kimi yapılan yanlışlar elbette var. Ama akıl ve vicdan sahibi herkes Ankara’nın şehircilik anlamında daha öncesinden çok önemli mesafe kat ettiğini görüyor. Ülkeye hizmet edenlerin üzerine her türlü yalan ve iftira ile saldıran, kendi içlerindeki taciz, tecavüz ve hırsızlık furyasını görmezden gelen bu zihniyetin ipliğini pazara çıkacağız.

İnsanlarımızın kabinden kopup gelen bir Allah Razı olsun nidasından daha fazlası olmadığını bilerek yolumuza devam edeceğiz. Değerli arkadaşlar biz Türkiye’yi ulaşımdan enerjiye kadar her alanda projelerle donatırken bunca yatırıma ne gerek var diyordu, hatta açtığımız okullara öğrenci, inşa ettiğimiz yollara araç bulunamayacağını iddia ediyorlardı.

İstanbul’daki havalimanının zemininin bozuk olduğundan kuş güzergahında olduğuna kadar envai çeşit yalan söylediler.

Ancak şu anda haritayı açtığınızda kuşların güzergahının yeni havalimanının değil, eski havalimanının güzergahında olduğunu görürsünüz. Bu yolların, köprülerin ne işe yaradıklarını öğrenmek istiyorlarsa, gitsinler ailesini geçindirmek için ömrünü yollara adayan kamyoncu kardeşlerimize sorsunlar. Hizmete açtığımız hastanelerin ne işe yaradığını orada tedavi gören hastalara, sağlık personellerine sorsunlar.

Şimdi geçirdiğimiz bu kurak dönemleri, barajlarda tutulan sularla geçiriyoruz. Evet, Karadeniz’de bulduğunuz doğalgaza bile sevinemeyecek kadar ülkesi ile milleti ile gönül bağı kopmuş bir sefil zihniyetten bahsediyoruz. Altın madenimizi Söğüt’te çıkardığımızı görecekler. Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşacaktır.

Gençlerimize 2053 vizyonlarını miras bırakmak için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. Geçtiğimiz 18 yılda ülkemize kazandırdığımız eserlerin önemini daha iyi görüyoruz. Dünya korona virüs salgını ile başlayan sağlık krizinin giderek ekonomik ve siyasi sarsıntılara evrildiği bir dönemden geçiyor.

Türkiye korona virüs salgınına siyasi olarak masada güçlü bir dönemde yakalanmıştır. Bunca yıldır devreye sokulan vesayet, darbe önümüze takoz koyma gayretlerinin hiçbiri işe yaramıştır.

İnşallah ok yaydan çıkmıştır. Türkiye yeni küresel mimaride siyasi ve ekonomik olarak hak ettiği değeri alacaktır. Bölgemizde ve dünyada yaşanan her gelişme Türkiye’nin gücünü ve önemimi tahkik etmektedir. Bu anlayışla bizimle yol yürümek isteyen herkese kapımız açıktır. Ne Avrupa ile ne Amerika ile Ne Rusya ile ne de Çin ile çözülemeyecek bir sorunumuz bulunmuyor.

Türkiye gerçeğini siyasi ve ekonomik olarak büyük ölçüde kabul ettirdiğimize, kritik eşiği geçtiğimize inanıyoruz. Değerli arkadaşlar demokrasi ve kalkınma mücadelesi son durağı olmayan bir yolculuk gibidir. Daima önünüzde kat etmeniz gereken mesafe vardır.

Bunun için Ulaştırma başta olmak üzere yatırımlarımıza, projelerimize ve icra atlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. İnşallah 2021 yılı, milletimize söz verdiğimiz gibi ekonomik reformlar yılı olacaktır.

Yapısal reformları hızlandırarak içine hapsedilmeye çalışıldığımız faiz, kur, enflasyon şer üçgenini kırarak, üretim ve istihdam temelli bir sistem kurmada kararlıyız.

Hedeflerimize ulaşabilmemiz için neyi, nasıl gerekiyorsa öyle yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve temsili heyeti üyelerinin kente gelişinin tarihine denk gelen bu açılışın Ankara’ya hizmet üretenlerle, lafla zaman geçiştirenler arasındaki farkı ortaya koyduğuma inanıyorum.