Erdoğan'dan Vakıf üniversitelerine eleştiri

Erdoğan'dan Vakıf üniversitelerine eleştiri
Cumhurbaşkanı Erdoğan ODTÜ'de katıldığı programda vakıf üniversitelerine yüklendi. Erdoğan, "Kendilerine sağlanan onca ayrıcalığa rağmen, eğitim-öğretimde beklentilerimize yeteri kadar katkıda bulunamadıklarını görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde ODTÜ Teknokent Açılışı'nda konuştu.

Konuşmasında vakıf üniversitelerinin eğitime beklenen katkıyı sağlamadığını söyleyen Erdoğan'ın  "Kendilerine sağlanan onca ayrıcalığa rağmen" sözleri ise dikkat çekti.

Erdoğan, "Vakıf üniversitelerimizin, kendilerine sağlanan onca ayrıcalığa rağmen, kimi istisnalar hariç, eğitim-öğretimde kalitenin yükseltilmesi beklentilerimize yeteri kadar katkıda bulunamadıklarını görüyoruz.Veri üretiminden güvenliğine, savunma, sağlık, eğitim, bilişim teknolojilerinden yapay zekaya kadar her alanda kendi ayaklarımız üzerinde durmak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

"300 MİLYON TL KAYNAK"

Erdoğan'ın bu açıklamaları İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın açıklamalarını akıllara getirdi. Konuyu Meclis'te gündeme getiren Türkkan, vakıf üniversitelerine 300 milyona yakın kaynak aktarıldığını ifade ederek, üniversitelerin aile şirketine dönüştüğüne dikkat çekmişti.

İlgili Haberler