Erdoğan’ın Cuma günü açıklayacağı müjde bu mu? Ünlü ekonomist 4 gün önce açıklamış

Erdoğan’ın Cuma günü açıklayacağı müjde bu mu? Ünlü ekonomist 4 gün önce açıklamış
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Cuma günü bir müjdemiz olacak” açıklamasından sonra müjdenin ne olacağı tartışmaları başladı. Tartışma konularından biri olan Sabit Kura geçiş ise, 4 gün önce Aydınlık gazetesinin manşetinden yola çıkarak değerlendirmelerde bulunan Ekonomist yazar Memduh Bayraktaroğlu tarafından da dile getirildi.

2000-2002 yılları arasında DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in siyasi danışmanlığını yapan ekonomist yazar Memduh Bayraktaroğlu, 4 gün önce yayınladığı videoda Aydınlık gazetesinin manşetinden yola çıkarak Türkiye’nin ekonomik gidişatını değerlendirdi.

Aydınlık gazetesinin Özal ekonomisi bitti haberi üzerine değerlendirmelerden bulunan ekonomist yazar Memduh Bayraktaroğlu, “Doğu Perinçek iktidarın en küçük ortağı, Vatan Partisinin yayın organı Özal ekonomisinin bittiğini yazmış. Demek ki Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanunu geri gelecek. Türk parası konvertibl bir para olmaktan çıkarılacak. Türk parasını hiçbir parayla değişemeyeceksiniz. Haliyle Swapta yapılamayacak. Başka ne olur Gümrük Birliğinden çıkarız. Başka ne olur sabit kur sistemine döneriz. Tekrar söyleyeyim önümüzdeki günlerde sabit kur sistemi geliyor, Gümrük Birliğinden çıkıyoruz. Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanunu geri geliyor. Kısaca piyasa ekonomisini terk ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler