Erdoğan'ın danışmanı Atatürk dönemini eleştirdi.

Erdoğan'ın danışmanı Atatürk dönemini eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma metinleri yazarı Aydın Ünal, bugünkü köşe yazısında CHP eleştirisi yaptı. Ünal yazısında, isim vermeden Atatürk dönemini hedef aldı.

Lozan anlaşmasının yanlış olduğunu ileri süren Ünal, anlaşmayı imzalayanları statükoculukla suçladı.

İşte Aydın Ünal'ın Yeni Şafak'ta yayınlanan yazısından öne çıkanlar:

"CHP, 94 yıl boyunca, kimi zaman yalpalamış olsa da; faşizme, komünizme, sosyalizme, liberalizme, demokrasiye, dindarlığa, din düşmanlığına, ulusalcılığa, İrancılığa, Kürtçülüğe, Baasçılığa, Komitacılığa meyletmiş olsa da, tabii duruşunu, o istikrarlı, o tutarlı statükocu duruşunu hiç bozmadı.

CHP, Lozan Antlaşması’nın altına imza atan parti. Lozan ise, öncesinde yapılan gizli Sykes-Picot Antlaşması’nın Türkiye’yi ilgilendiren kısımlarını garantiye alan bir antlaşma. Sykes-Picot Gizli Antlaşması, içinde bulunduğumuz coğrafyanın sınırlarını çizmişti. Sadece sınır çizmekle kalmamış, bu sınırları muhafaza edecek idari yapıyı da şekillendirmişti.

Sykes-Picot’yu imzalayanlar ve Lozan’ı imzalatanlar, bölgedeki statükonun değişmesine izin vermiyor, hatta sorgulanmasına bile tahammül göstermiyorlar. Demokrasi, hürriyet, bağımsızlık, seçim, insan hakları, ifade, basın, gösteri, örgütlenme özgürlüğü gibi “modern” kavramlar, bölgedeki statükoya tehdit oluşturuyorsa, Batı için hiçbir anlam taşımıyorlar."

İlgili Haberler