Erdoğan’ın FETÖ itirafları

Erdoğan’ın FETÖ itirafları
AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısın yaptığı FETÖ açıklamaları, FETÖ hakkındaki eski konuşmalarını hatırlattı. İşte arşivin unutmadığı o itiraflar…

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı FETÖ itirafları gündeme damga vurdu. "Türkiye'de FETÖ'nün büyümesinde, serpilmesinde herkesin payı olabilir.’ diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Hükûmetlerimiz döneminde ülkede bizim gibi düşünmeyen herkes gibi bunlara hukuk ve hakkaniyet sınırları içinde yaklaştık. Doğrusu ben de görüştüm. Bunu kaçırmama gerek yok”.

Erdoğan’ın bu itirafları FETÖ hakkında yapmış olduğu eski itirafları yeniden gündeme getirdi. İşte onlardan bazılar:

‘NE İSTEDİLER DE VERMEDİK’

Erdoğan, 24 Mart 2014 yılında Trabzon’da yaptığı konuşmada ise ‘Ne İstediler de vermedik’ çıkışı ile gündeme gelmişti. Erdoğan yaptığı konuşmada yine Gülen’i kastederek; “Geçenlerde benimle ilgili ‘Bu uzun bize çok hainlik yaptı’ dedi. Nasıl hainlik yaptıysak. 17 üniversite kurmak için geldiler, hepsini onadım. Bu muydu hainlik? Bu ne vicdandır be. Okullar için yer istedi, verdik. Uluslararası camiada davet ettiler, devlet hükümet başkanlarına bunları refere ettik. Olimpiyat dediler, her türlü desteği verdik. Ne nankörlük bu ya? Ne istediniz de vermedik, ne isteniz de alamadınız?” ifadelerini kullanmıştı.

‘MİLLETİM BENİ AFETTSİN’

03.08.2016 tarihinde Olağanüstü Din Şurası'nda konuşan Erdoğan, FETÖ’ye daha önce destek olduklarını itiraf ederek; ‘Ben de katılmadığım pek çok yönleri olmasına rağmen asgari müştereklerde buluşabildiğimiz zannıyla her kesim gibi bunlara yardımcı oldum. Rabbim de milletim de bizi affetsin” dedi.

‘FETÖ BİZİM ZAMANIMIZDA BÜYÜDÜ’

24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde çıktığı bir TV kanalında FETÖ ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan “FETÖ'nün bizim zamanımızda büyüdüğü şeyini reddetmem. Doğrudur, doğrudur. Aldatıldık” dedi.

KUMPASLARA DESTEK VERMİŞTİ: ‘O DAVALARIN SAVCISIYIM’

FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz kumpasları Cemaat-AKP ortaklığının sürdüğü günlerde kurulmuştu.

O dönem davaların savcısı olduğu söyleyen Erdoğan; “Millet adına savcıyım. Milletimiz bunu yakından takip ediyor, değerlendirmesini de buna göre yapıyor. Çünkü kim kimlerin avukatlığına soyunmuş bunlar çok önemli. Biz kendimize hiçbir vasıf tayin etmemişken bize de savcılık görevini sağ olsun onlar veriyor. Bu da güzel bir şey. Niye savcı millet adına vardır, iddia makamı millet adına ordadır, biz de millet adına evet hakkı aramanın hakkı savunmanın gayreti içindeyiz, eğer bu anlamda savcılık ise evet savcıyım” ifadelerini kullanmıştı.

‘GÜLEN’İ TÜRKİYE’YE ÇAĞIRMIŞTI: GURBET HASRETTİR’

15 Şubat 2012’de 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapanış töreninin yapıldığı TT Arena Stadyumu'nda konuşan dönemin Başbakanı Erdoğan, FETÖ lideri Fethullah Gülen'i Türkiye'ye çağırmış; "Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Diyoruz ki, bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz. Doğrusu ben şu andaki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim " demişti.