Eren Erdem: "Soylu, kabinenin dışında kalacak"

Eren Erdem: "Soylu, kabinenin dışında kalacak"
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ocak ayındaki revizyonda kabine dışı kalacağını iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Erdem, Balıkesir’de partisinin Karesi İlçe Başkanlığı Olağan Genel Kongresi’ne katıldı. 
Karesi’deki bir alışveriş merkezinin toplantı salonunda düzenlenen kongrede divan başkanlığına seçilen CHP’li Erdem, partililere seslendi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ocak ayında yapılacak bir revizyonda kabine dışı kalacağını savunan Erdem şu açıklamalarda bulundu. 

"İktidar partisi, bir haftadır kongre yapıyor, genel bakan seçmek için. ‘Nasıl yani?’ derseniz Süleyman Soylu çıkmış, genel başkan olma adına, Erdoğan’ın yerine geçme adına, bir PR çalışması yapıyor; reklam çalışması yapıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nden de ekmek yiyeceğini sanıyor.

Dün, bütün hesabı tabiri caizse zaten ‘siyasi bir kadavra’ olan ilgili şahsın siyasi geleceği dürüldü. Kendisi, dün itibarıyla ‘siyasi mevta’dır. Ocak ayındaki revizyonda Süleyman Soylu, bir daha o kabinenin dışında kalacak, diye temenni ediyor ve düşünüyorum. Aksi takdirde bunu iktidar partisi düşünsün.

Parlamentoda, Erdoğan’ı eleştirdiğimiz zaman üstümüze geliyorlar. Erdoğan’ı eleştirmemek için cansiparane bir mücadele verirken, bütün siyasi geçmişi ona küfretmekle geçmiş olan bir kişi, getirilip, bakan yapılıyor. İlginç bir durum. Bu kişinin nelere hazırlandığını biliyoruz. Dün, grup başkan vekilimiz ifade etti. 10 gün önce de ben bir televizyon kanalında söylemiştim. Biz Demokrat Parti’yi siyasi tarihimizin önemli bir geleneği olarak görüyoruz. Bir kişiyle kurumları ilişkilendiremeyiz"

İlgili Haberler